Verdens beste lapper!

0 0
Verdens beste lapper!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 egg
1.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4.5 dl kefir/kulturmelk
2 ts natron
4.5 dl hvetemel
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MIN + STEKING
  • Porsjoner 20
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Verdens beste lapper, hentet fra mammas oppskriftsbok! 🙂

Disse lappene er utrolig gode og luftige! Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Lappene er gode som de er, men smaker også godt med rømme, syltetøy, cottage cheese, friske bær eller is og sjokoladesaus! Du bestemmer selv 🙂

Lapperøren er perfekt å ha med seg på tur sammen med en liten steikepanne, så kan du steike nystekte lapper rundt bålet. Følg fremgangsmåten så lover jeg deg utrolig gode lapper!

Oppskriften gir ca. 20-25 lapper. Det kommer litt an på størrelsen.

 

Trykk på plusstegnet til høyre for “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

 

(Visited 1 870 times, 30 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha natron oppi kulturmelka/kefiren og rør godt rundt.

2
Ferdig

Ha egg, sukker og vaniljesukker i en annen bakebolle, og visp til tykk og fin eggedosis.

3
Ferdig

Når eggedosisen er ferdig vispet, vend inn kulturmelk- og natronblandingen med en slikkepott.

4
Ferdig

Sikt deretter inn litt og litt hvetemel mens du vender det forsiktig inn med slikkepotten. Ha i salt.

5
Ferdig

La lapperøren stå å svelle i ca. 30 minutter før du steker de i en tørr steikepanne eller på en takke.

6
Ferdig

Ikke ha for høy varme på takken eller steikepannen, da kan de bli rå/deigete inni. Snu de når det bobler oppå lappen. Legg de på en rist når de er ferdig stekt, gjerne med et rent kjøkkenhåndkle over.

7
Ferdig

Server lappene med rømme, syltetøy, cottage cheese eller klin til med is og sjokoladesaus! :)

8
Ferdig
9
Ferdig
10
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée

Legg Til Din Kommentar