Verdens beste lapper!

0 0
Verdens beste lapper!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 egg
1.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4.5 dl kefir/kulturmelk
2 ts natron
4.5 dl hvetemel
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MIN + STEKING
  • Porsjoner 20
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Verdens beste lapper, hentet fra mammas oppskriftsbok! 🙂

Disse lappene er utrolig gode og luftige! Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Lappene er gode som de er, men smaker også godt med rømme, syltetøy, cottage cheese, friske bær eller is og sjokoladesaus! Du bestemmer selv 🙂

Lapperøren er perfekt å ha med seg på tur sammen med en liten steikepanne, så kan du steike nystekte lapper rundt bålet. Følg fremgangsmåten så lover jeg deg utrolig gode lapper!

Oppskriften gir ca. 20-25 lapper. Det kommer litt an på størrelsen.

 

Trykk på plusstegnet til høyre for “Ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

 

(Visited 3 923 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha natron oppi kulturmelka/kefiren og rør godt rundt.

2
Ferdig

Ha egg, sukker og vaniljesukker i en annen bakebolle, og visp til tykk og fin eggedosis.

3
Ferdig

Når eggedosisen er ferdig vispet, vend inn kulturmelk- og natronblandingen med en slikkepott.

4
Ferdig

Sikt deretter inn litt og litt hvetemel mens du vender det forsiktig inn med slikkepotten. Ha i salt.

5
Ferdig

La lapperøren stå å svelle i ca. 30 minutter før du steker de i en tørr steikepanne eller på en takke.

6
Ferdig

Ikke ha for høy varme på takken eller steikepannen, da kan de bli rå/deigete inni. Snu de når det bobler oppå lappen. Legg de på en rist når de er ferdig stekt, gjerne med et rent kjøkkenhåndkle over.

7
Ferdig

Server lappene med rømme, syltetøy, cottage cheese eller klin til med is og sjokoladesaus! :)

8
Ferdig
9
Ferdig
10
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée

Legg Til Din Kommentar