Verdens beste boller!

1 0
Verdens beste boller!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær
150 gram melis
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
2 ts kanel
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 25
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Dette er verdens beste boller! Virkelig! De blir så utrolig myke og smakfulle, og deigen er fantastisk å jobbe med. Det er viktig at du er tålmodig og lar deigen elte lenge, i tillegg er det viktig å la deigen heve lenge, da får du det beste resultatet 🙂

Det er lurt å bruke kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften for å få de beste resutlatet. Om du ikke har kjøkkenmaskin og må kna sammen deigen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å tilsette det tilslutt i terninger.

 

(Visited 637 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ta meierismør ut av kjøleskapet, kutt i små terninger og sett til sides på kjøkkenbenken slik at smøret blir romtemperert.

2
Ferdig

Ha mel, melis, kardemomme, kanel og gjær i en bakebolle.

3
Ferdig

Varm opp melk i en kjele til melka blir lunken (fingervarm).

4
Ferdig

Ha melka over ingrediensene i bakebollen, og sett maskinen på lav-middels hastighet med eltekrok. La deigen elte deg i 5-10 minutter til alt er godt blandet.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør. La maskinen elte det sammen til alt er godt blandet (5-10 minutter). Det vil bli litt klissete, men bare la maskinen elte videre til deigen er fin og smidig. Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i ca 1 time.

6
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, trill ut i fine boller. Ca. 90 gram pr. bolle. Trill ut bollene og sett de på et stekebrett med bakepapir med ca. en fingerbredde mellom hver bolle. Det er bare digg når de vokser litt inn i hverandre når de stekes.

7
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollene og sett de til heving en gang til i ca 30-40 minutter.

8
Ferdig

Pensle bollene deretter med sammenvispet egg.

9
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 190 grader i ca 12 minutter (over- og undervarme), midt i ovnen.
Bollene er ferdige når de har fått en gylden jevn farge.
Kjøl bollene ned på rist med et kjøkken håndkle over :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker

Legg Til Din Kommentar