Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus

0 0
Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Vaniljepannacotta
4 dl kremfløte
2 ss sukker
1 vaniljestang Du kan bruke vaniljefrøpulver eller til nøds kan du bruke vaniljesukker
2.5 plater gelatin
Bjørnebærsaus
200 gram bjørnebær
2 ss sukker
1 stk kanelstang Du kan bruke en halv teskje med malt kanel
1.5 dl vann
Inneholder:
  • Laktose
  • 30 min + 2 timer i kjøleskapet
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Vaniljepannacotta

  • Bjørnebærsaus

Fremgangsmåte

Del

Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus er en veldig enkel, men så utrolig god dessert! Den serveres kald, og kan derfor lages klar en dag og to før den skal serveres. Nå på sensommeren vokser det frem masse deilige bjørnebær, og finner du de rette plassene kan du plukke så mye du måtte ønske. Om du ikke får tak i fra naturen, kan du kjøpe frosne bjørnebær i butikken 🙂

Se hvor mye jeg og mamma fikk av å plukke en liten halvtime 🙂

Bjørnebærene kan fryses ned, og det er så utrolig masse godt du kan lage ut av det. Bjørnebærsaft, varme bjørnebær til vaniljeis, bjørnebærpai, pavlova med bjørnebær, bjørnebæris, bjørnebærsaus, bjørnebærgele eller så kan du bruke det i smoothie. De er også gode som de er med litt fløte og sukker 🙂

Vaniljepannacotta

(Visited 249 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Legg gelatinplater i en skål med iskaldt vann. La de ligge der i 10 minutter til de blir bløte.

2
Ferdig

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

3
Ferdig

Ha fløte, sukker og vaniljestang + vaniljefrø i en kjele. Varm opp til det koker. Rør godt rundt så vaniljefrøene får løst seg opp i fløten og tilsett deretter de bløte gelatinplatene.

4
Ferdig

Trekk platen vekk fra varmen og la det trekke i 10 minutter.

5
Ferdig

Sil deretter blandingen over i et desilitermål. Fordel det så i porsjonsskåler/glass og sett i kjøleskapet. Når de har blitt kalde, kan de dekkes med plastikkfolie.

6
Ferdig

LAG BJØRNEBÆRSAUS

Ha bjørnebær, kanelstang, sukker og vann i en kjele. La småkoke i 10 minutter.

7
Ferdig

Mos bærene med en visp og sil sausen over i en annen kjele. Småkok sausen videre i 10 minutter til den blir litt tykkere i konsistens. Ha den over i en boks og kjøl den ned i kjøleskapet.

8
Ferdig

Når pannacottaen har stivnet og bjørnebærsausen er kald, ha litt av bjørnebærsauseb over pannacottaen sammen med ferske bjørnebær.

9
Ferdig

Strø over spiselige blomster, mandler eller litt hakket sjokolade om du liker det. Server den kald :)

10
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Speltlompe med ost, skinke og sennepsdressing
neste
Kantarellrisotto
forrige
Speltlompe med ost, skinke og sennepsdressing
neste
Kantarellrisotto

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar