Ingredienser
-
2 stk torskefilet
-
2 ss olje til steking
-
Potetmos
-
400 gram poteter
-
0.5 dl H-melk
-
1 ss meierismør
-
salt
-
Til saus:
-
2 ss soyasaus
-
3 ss sitron
-
70 gram meierismør
-
0,5 bunt fersk gressløk
-
Tilbehør:
-
spinat
Fremgangsmåte
Jeg elsker torsk! Spesielt hvis den serveres med en syrlig soyasaus! Denne retten er enkel å lage, og hvis du foretrekker annet tilbehør enn potetmos og kan jeg anbefale deg sellerirotpure som jeg har lagt ut oppskrift på.
Du kan bruke soyasaus som er glutenfri, så blir retten uten gluten 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Skrell potetene og kutt i grove biter. Ha i en kjele og dekk med vann. Kok til de er møre. |
2
Ferdig
|
Lag sausen:Mens potetene koker smelter du smør i en liten kjele, la smøre bli lysebrunt. Trekk smøret vekk fra varmen og tilsett deretter soyasaus og sitronsaft. Ha oppi en god del med finhakket gressløk rett før servering. |
3
Ferdig
|
Når potetene er kokt møre, sil av vannet og ha potetene tilbake i kjelen. Mos potetene med en potetstapper eller med en ballongvisp. Tilsett litt og litt melk mens du rører godt med vispen. Ha oppi en spiseskje med meierismør og smak til med salt og pepper. Ha også oppi en god neve med finhakket gressløk om du har. PS! Ikke rør for mye i potetmosen etter du har tilsatt salt og smør, da vil den bli seig. |
4
Ferdig
|
Tørk godt av fiskestykkene - strø salt på begge sider av fileten. Varm opp en steikepanne og tilsett olje, når steikepannen er varm, legg fiskestykkene med "skinnsiden" ned og la den ligge den å brunes i ca. 2 minutter til den er blitt gylden brun på den ene siden. Snu deretter fiskestykket rundt, skru ned temperaturen på platen og tilsett en liten skje med smør. Bruk en skje og øs smøret over fiskestykkene. |
5
Ferdig
|
Når fisken stekes, kan du surre litt spinat i en annen steikepanne, strø over litt salt og finkvernet pepper. |
6
Ferdig
|
Tilsett hakket gressløk i sausen rett før servering, rør godt i bunnen med en skje for å få med litt av soyasausen og smøret. Sausen skal se litt sprukket ut. |
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne fiskeretten er nydelig! Til og med for meg og familien min som egentlig ikke er sånn over gjennomsnittet glad i fisk. Til barna trenger man ikke ha på saus dersom de ikke er barn som elsker det litt annerledes enn milde sauser. Denne retten er en fantastisk balanse mellom sødme, salte og syrlige med de forskjellige ingrediensene, det er en perfekt kombinasjon 🙂
Så bra! Gøy å høre! Tussen takk for tilbakemelding <3