Sursøt saus med grønnsaker

0 0
Sursøt saus med grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Saus:
10 dl hønsebuljong
1 ss tomatpuré
6 ss sukker
4 ss eddik klar 7%
6 ss soyasaus Bruk glutenfri om du har glutenallergi!
2 hvitløksfedd
0.5 rød chili
ananas
fersk koriander Kan droppes!
sesamfrø Kan droppes!
Grønnsaker:
2 løk
3 gulrøtter
0.5 paprika
1 pakke sukkererter
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Saus:

  • Grønnsaker:

Fremgangsmåte

Del

Har du lyst til å lage hjemmelaget sursøt saus med grønnsaker, slik du får servert på kinarestaurant? Det er veldig enkelt og det smaker mye bedre når du lager det selv 🙂

Vil du lage mest mulig klart kvelden før? Lag sausen ferdig, og oppbevar i kjøleskapet. Kutt klar grønnsakene. Da er det bare å steike grønnsakene ett minutt og helle sausen over rett før servering.

Du kan steike kyllingfilet å ha ved siden av, eller i sausen.  Kyllingen kan kuttes i strimler og marineres i litt olje med salt og pepper, brunes litt i steikepanna og trekkes ferdig i sausen ett par minutter før grønnsakene has oppi. Kyllingen kan marineres dagen i forveien, men anbefaler å steike kyllingen rett før servering.

sursøt saus med grønnsaker

(Visited 165 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kok opp en liter med vann og tilsett buljongterning etter anvisning på pakken.
Ha oppi eddik, sukker, soyasaus, tomatpuré, finhakket chili og hvitløk.
La småkoke i 5 minutter.

2
Ferdig

Rør ut et par ss maizena i litt kaldt vann. Ha oppi litt og litt i sausen mens sausen koker, til du får ønsket konsistens.
Smak til sausen med litt salt og eventuelt litt mer chili.

3
Ferdig

La sausen koke ett par minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha oppi biter med fersk ananas. La ananasen trekke i sausen. Hvis du bruker ananas i lake, trenger du ikke tilsette ananasen før etter du har hatt oppi eventuelt andre grønnsaker. Du kan bruke laken fra ananasen til å smake til sausen om du ønsker den litt søtere.

La sausen stå litt før du smaker den til. Det kan hende eddiksmaken vil være litt synlig i starten, men den vil forsvinne litt etterhvert. Smak deg litt frem :)

4
Ferdig

Ha alle grønnsakene utenom sukkererter i en varm stekepanne med litt olje, fres litt mens du rører i ca. 1 minutt. Hell deretter den sursøte sausen med ananasen over grønnsakene og la småkoke i 2 minutter. Ha deretter over sukkerertene som du har delt i to. Sukkerertene trenger ikke koke i sausen, da blir de fort blasse

5
Ferdig

Strø over koriander og sesamfrø før servering om du har det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Verdens beste boller!
neste
Hjemmelaget lasagne
forrige
Verdens beste boller!
neste
Hjemmelaget lasagne

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar