Sursøt saus med grønnsaker

0 0
Sursøt saus med grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Saus:
10 dl hønsebuljong
1 ss tomatpuré
6 ss sukker
4 ss eddik klar 7%
6 ss soyasaus Bruk glutenfri om du har glutenallergi!
2 hvitløksfedd
0.5 rød chili
ananas
fersk koriander Kan droppes!
sesamfrø Kan droppes!
Grønnsaker:
2 løk
3 gulrøtter
0.5 paprika
1 pakke sukkererter
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Saus:

  • Grønnsaker:

Fremgangsmåte

Del

Har du lyst til å lage hjemmelaget sursøt saus med grønnsaker, slik du får servert på kinarestaurant? Det er veldig enkelt og det smaker mye bedre når du lager det selv 🙂

Vil du lage mest mulig klart kvelden før? Lag sausen ferdig, og oppbevar i kjøleskapet. Kutt klar grønnsakene. Da er det bare å steike grønnsakene ett minutt og helle sausen over rett før servering.

Du kan steike kyllingfilet å ha ved siden av, eller i sausen.  Kyllingen kan kuttes i strimler og marineres i litt olje med salt og pepper, brunes litt i steikepanna og trekkes ferdig i sausen ett par minutter før grønnsakene has oppi. Kyllingen kan marineres dagen i forveien, men anbefaler å steike kyllingen rett før servering.

sursøt saus med grønnsaker

(Visited 99 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kok opp en liter med vann og tilsett buljongterning etter anvisning på pakken.
Ha oppi eddik, sukker, soyasaus, tomatpuré, finhakket chili og hvitløk.
La småkoke i 5 minutter.

2
Ferdig

Rør ut et par ss maizena i litt kaldt vann. Ha oppi litt og litt i sausen mens sausen koker, til du får ønsket konsistens.
Smak til sausen med litt salt og eventuelt litt mer chili.

3
Ferdig

La sausen koke ett par minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha oppi biter med fersk ananas. La ananasen trekke i sausen. Hvis du bruker ananas i lake, trenger du ikke tilsette ananasen før etter du har hatt oppi eventuelt andre grønnsaker. Du kan bruke laken fra ananasen til å smake til sausen om du ønsker den litt søtere.

La sausen stå litt før du smaker den til. Det kan hende eddiksmaken vil være litt synlig i starten, men den vil forsvinne litt etterhvert. Smak deg litt frem :)

4
Ferdig

Ha alle grønnsakene utenom sukkererter i en varm stekepanne med litt olje, fres litt mens du rører i ca. 1 minutt. Hell deretter den sursøte sausen med ananasen over grønnsakene og la småkoke i 2 minutter. Ha deretter over sukkerertene som du har delt i to. Sukkerertene trenger ikke koke i sausen, da blir de fort blasse

5
Ferdig

Strø over koriander og sesamfrø før servering om du har det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Verdens beste boller!
neste
Hjemmelaget lasagne
forrige
Verdens beste boller!
neste
Hjemmelaget lasagne

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar