Ingredienser
-
500 gram rå scampiASC vertifisert
-
1 agurk
-
Tempurarøre:
-
120 gram hvetemel
-
100 gram maizenna
-
1 ts bakepulver
-
2.5 dl farris/boblevann
-
0.5 ts chilipulver
-
salt og pepper
-
Chilimajones:
-
5 ss majones
-
1 ts chilipulver
-
1 lime
-
Sushiris:
-
4 dl geisha grøtris
-
6 dl kaldt vann
-
4 ss blue dragon riseddik
-
1.5 ss melis
-
0.5 ts salt
-
Annet:
-
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
-
fersk koriander
-
syltet ingefær
-
wasabipaste
-
sesamfrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få steg-for-steg oppskrift på spicy tempura scampi maki! Det er litt jobb, men for dem som liker å lage mat, bruke litt tid og ende opp med et fantastisk resultat så anbefaler jeg å prøve! Dette er noe alle får til, man trenger bare litt tid. Sett av 1-2 timer, så har du god tid 🙂
Rullen består av tempura scampi (fritert), chilimajones, agurk og koriander, i tillegg til susiris og sesamfrø. Jeg bruker geisha sin grøtris, fremfor sushiris, da det er MYE billigere og det er samme ristype.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Ser det ikke godt ut? <3
Om du ikke orker å lage tempurarøren selv, går det an å bruke denne som kan kjøpes på de fleste innvandrerbutikker ?
Steg
1
Ferdig
|
Lag tempurarøre: |
2
Ferdig
|
Klargjør scampi:Det er viktig å bruke rå scampi (ikke ferdig kokt/stekt). Jeg kjøper de som ligger i frysedisken og som er merket med "ASC" sertifisert. Det betyr at de er sertifisert i henhold til bærekraftig produksjon og produsenten har en bevisst policy på å redusere skader på miljøet. Tin scampiene i kaldt vann (ved hurtitining) eller i kjøleskapet over natten. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Sett scampien i kjøleskapet, enn så lenge. |
6
Ferdig
|
Kok sushirisMål opp rett mengde med ris og ha over i en kjele/riskoker. Skyll risen med kaldt vann, helt til vannet er klart. Jeg pleier å fylle opp kjelen med vann, helle det ut og fylle opp med nytt vann. Dette gjentar jeg helt til vannet er helt klart (gjerne 8-10 ganger). Grunnen til at jeg gjør det er for å skylle vekk en del av stivelsen rundt risen, slik at den ikke skal bli så klissete. Når vannet er klart, hell av vannet og ha oppi rett mengde med vann. |
7
Ferdig
|
Jeg bruker riskoker, og lar den koke til den er ferdig. Bruker du kjele kan det være lurt å koke opp på høy varme - til det begynner å koke. Rør litt rundt og skru ned varmen så det småkoker. Sett på lokk og la småkoke (uten å røre) i ca.15-20 minutter. |
8
Ferdig
|
Når risen koker, blander du sammen riseddik, melis og salt i en liten skål. Rør godt slik at melis og salt løses opp i eddiken. |
9
Ferdig
|
Når risen er ferdig kokt (test ved å smake - er riskornene litt harde, la stå noen minutter til på svak varme med lokk), hell risen over et fat eller ildfast form, for at den skal kjøles raskt ned. Hell over eddikblandingen og vend forsiktig inn i risen med en slikkepott. |
10
Ferdig
|
Chilimajones: |
11
Ferdig
|
Annet;- Kutt agurk i tynne strimler, ca. like lange som bredden på nori-arket. |
12
Ferdig
|
GJØR ALT KLART:Nå har du chilimajones i en skål/sprøytepose. Risen er ferdig kokt og smakt til med eddiklaken. Agurken er kuttet i tynne strimler, og noriarkene er kuttet litt mindre. Finn frem en skål med vann til å dyppe fingertuppene i, slik at ikke risen fester seg til fingrene dine. Sesamfrø og koriander er også funnet frem. Gjør alt dette klart, før du setter i gang med å steke scampi. |
13
Ferdig
|
Fritering av scampi:Ha olje i en ren kjele og sett på medium-høy varme. Gjør klart en rist med tørkepapir/kjøkkenhåndkle under. Finn frem redskaper til å ta scampien opp av gryten med. Jeg bruker en fiskeøse med hull, slik at oljen renner av. |
14
Ferdig
|
Test om oljen er varm nok ved å putte bakenden på en tresleiv eller en annen trepinne i gryten. Hvis den umiddelbart begynner å boble, er oljen varm nok. Hvis det ikke begynner å boble når du putter tresleiven oppi, er den ikke klar for fritering. Du kan også bruke termometer for å sjekke temperaturen - den skal være ca.180-200 grader. Ha et lokk tilgjengelig hvis det skulle ta fyr! ALDRI ha vann i varm olje for å kjøle ned oljen! |
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
|
17
Ferdig
|
|
18
Ferdig
|
RULLING: |
19
Ferdig
|
|
20
Ferdig
|
|
21
Ferdig
|
|
22
Ferdig
|
|
23
Ferdig
|
|
24
Ferdig
|
|
25
Ferdig
|
|
26
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei Ida!
Tips til tempura scampi uten hvetemel? Har glutenallergi.
Prøv glutenfri lys melblanding, semper ☺️