Spicy tapas-kjøttboller
med hvitløk og chili

0 0
Spicy tapas-kjøttboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1200 gram kjøttdeig
2 rød chili
3 hvitløksfedd
1.5 dl olje
3 egg
4 ts potetmel
halv bunt fersk persille
4 ts salt
kvernet pepper
Inneholder:
  • Egg
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 12
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Små spicy kjøttboller passer perfekt til tapasbordet, i tomatsaus med pasta eller til potetmos. Disse kjøttbollene passer godt sammen med de andre tapasrettene som ligger i kategorien “Tapas & Småretter” her på bloggen. Skikklige digge fingermatretter! Sjekk det gjerne ut 🙂

Oppskriften er beregnet til ca. 12 personer hvis du serverer de som en av flere tapasretter.

(Visited 29 652 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha chili, hvitløk, persille og olje i en blender, og kjør til alt er most sammen.
Tilsett 3 egg og kjør i ett par sekunder, slik at du får blandet det inn i oljen.

2
Ferdig

Ha 3 pakker kjøttdeig i en bakebolle og bland inn salt og pepper.

3
Ferdig

Bland salt og pepper godt med kjøttdeigen,
tilsett deretter litt og litt av olje- og eggeblandingen, og litt og litt potetmel.
Tilsett litt etter litt, samtidig som du rører godt.

4
Ferdig

Når alt er blandet, sett bollen med kjøttblandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg litt, og slik at smakene kommer bedre frem.

5
Ferdig

Trill deretter ut kjøttbollene, og legg i en langpanne med bakepapir.
Du bestemmer selv hvor store kjøttbollene skal være, jeg liker når de ikke blir altfor store.

6
Ferdig

Sett brettet med kjøttboller i forvarmet ovn, 220 grader, i ca 10 minutter. Det er viktig at ovnen er god og varm før du setter brettet med kjøttbollene inn i ovnen.
Pass på at du ikke steiker de for lenge.
Du kan også brune kjøttbollene i en varm steikepanne med litt olje om du vil det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Shepherd’s pai
neste
Marinerte scampi
forrige
Shepherd’s pai
neste
Marinerte scampi

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Kjempegode kjøttboller!! Lurer på en ting,når eg steiker de i ovnen så renner det veldig mye olje ut,det samme skjer når eg har fryst de og varmer de i steikeoven,skal det skje? Eller har eg gjort noke feil når eg blander sammen? 🙂

Hei 🙂 Så hyggelig at du har testet ut oppskriften. Det kan hende du har stekt de litt for lenge, eller at kjøttfarsen har “sprekt” eller skilt seg når du har hatt i oljen. Det pleier ikke å skje at det tyter ut, men det har skjedd meg en gang før når jeg glemte de i ovnen. Prøv å sett ovnen på litt høyere temperatur neste gang, og ikke stek de så lenge. Håper det hjelper 🙂

Legg Til Din Kommentar