Spicy tapas-kjøttboller
med hvitløk og chili

0 0
Spicy tapas-kjøttboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1200 gram kjøttdeig
2 rød chili
3 hvitløksfedd
1.5 dl olje
3 egg
4 ts potetmel
halv bunt fersk persille
4 ts salt
kvernet pepper
Inneholder:
  • Egg
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 12
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Små spicy kjøttboller passer perfekt til tapasbordet, i tomatsaus med pasta eller til potetmos. Disse kjøttbollene passer godt sammen med de andre tapasrettene som ligger i kategorien “Tapas & Småretter” her på bloggen. Skikklige digge fingermatretter! Sjekk det gjerne ut 🙂

Oppskriften er beregnet til ca. 12 personer hvis du serverer de som en av flere tapasretter.

(Visited 28 116 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha chili, hvitløk, persille og olje i en blender, og kjør til alt er most sammen.
Tilsett 3 egg og kjør i ett par sekunder, slik at du får blandet det inn i oljen.

2
Ferdig

Ha 3 pakker kjøttdeig i en bakebolle og bland inn salt og pepper.

3
Ferdig

Bland salt og pepper godt med kjøttdeigen,
tilsett deretter litt og litt av olje- og eggeblandingen, og litt og litt potetmel.
Tilsett litt etter litt, samtidig som du rører godt.

4
Ferdig

Når alt er blandet, sett bollen med kjøttblandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg litt, og slik at smakene kommer bedre frem.

5
Ferdig

Trill deretter ut kjøttbollene, og legg i en langpanne med bakepapir.
Du bestemmer selv hvor store kjøttbollene skal være, jeg liker når de ikke blir altfor store.

6
Ferdig

Sett brettet med kjøttboller i forvarmet ovn, 220 grader, i ca 10 minutter. Det er viktig at ovnen er god og varm før du setter brettet med kjøttbollene inn i ovnen.
Pass på at du ikke steiker de for lenge.
Du kan også brune kjøttbollene i en varm steikepanne med litt olje om du vil det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Shepherd’s pai
neste
Marinerte scampi
forrige
Shepherd’s pai
neste
Marinerte scampi

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Kjempegode kjøttboller!! Lurer på en ting,når eg steiker de i ovnen så renner det veldig mye olje ut,det samme skjer når eg har fryst de og varmer de i steikeoven,skal det skje? Eller har eg gjort noke feil når eg blander sammen? 🙂

Hei 🙂 Så hyggelig at du har testet ut oppskriften. Det kan hende du har stekt de litt for lenge, eller at kjøttfarsen har “sprekt” eller skilt seg når du har hatt i oljen. Det pleier ikke å skje at det tyter ut, men det har skjedd meg en gang før når jeg glemte de i ovnen. Prøv å sett ovnen på litt høyere temperatur neste gang, og ikke stek de så lenge. Håper det hjelper 🙂

Legg Til Din Kommentar