Solskinnsboller med bringebær

0 0
Solskinnsboller med bringebær

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bolledeig:
6 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær Ikke øk gjærmengden hvis du øker opppskriften
150 gram sukker
950 gram hvetemel
1.5 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts salt
150 gram meierismør
Pensling:
egg
Annet:
vaniljekrem
bringebær
16 ts Bringebærsyltetøy 1 ts pr. bolle
Glasur:
melis
kaldt vann
sitronsaft
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 timer
  • Porsjoner 16
  • Middels

Ingredienser

  • Bolledeig:

  • Pensling:

  • Annet:

  • Glasur:

Fremgangsmåte

Del

Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Solskinnsboller med bringebær! Bringebær og vaniljekrem – for en fantastisk kombinasjon! 🤩

Det kryr av villbringebær ute, så i dag plukket jeg og mamma to kg på en liten time! Da passet det ekstra godt at bolledeigen stod til heving. Planen var å lage vaniljesnurrer, men jeg tok litt av deigen og lagde noen deilige solskinnsboller med bringebær!

Jeg bruker den samme grunnoppskriften jeg pleier å bruke når jeg lager kanelboller! Du kan såklart bruke vanlige bringebær, enten ferske eller frosne! ❤️

Solskinnsboller med bringebær

16 porsjoner = 16 boller

(Visited 336 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag bolledeigen:

Lun halvparten av melka til den er fingervarm (pleier å sette den litt i mikroen). Bland deretter den lunka melka sammen med den. Da blir den perfekt til bollebaking! Den skal ikke være for varm så den dreper gjæren, da er det bedre at den er litt for kald!

2
Ferdig

Bland melka sammen med alle de andre ingrediensene til bolledeigen (utenom smør!) i en bakebolle og la kjøkkenmaskinen med eltekrok gå i ca. 15-20 minutter. Jo lenge maskinen går jo bedre blir deigen, men husk at deigen blir varmere jo lengre den blir eltet, så følg med og pass på at den ikke blir for varm (da ødelegger du gjæren).

3
Ferdig

Når deigen har eltet seg fint sammen, tilsett litt og litt smør og la maskinen gå videre til alt smøret er blandet godt inn, og til deigen blir smidig og elastisk.

4
Ferdig

Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og sett på kjøkkenbenken i 45-60 minutter. Nøyaktig hvor lenge, kommer an på hvor varmt det er der du setter deigen. Du trenger ikke sette den foran en ovn eller på varmekablene for at den skal heve. Er den eltet lenge nok vil deigen ha blitt lun og klarer seg fint i vanlig romtemperatur.

5
Ferdig

Sett stekeovnen på 200 grader - over og undervarme.

6
Ferdig

Når deigen har hevet seg til ca. dobbel størrelse, ha deigen over på en ren kjøkkenbenk.

7
Ferdig

Del deigen i like store emner (jeg veier hver bolle til ca. 110 gram).

8
Ferdig

Trill runde fine boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg de med god avstand (de hever og vil bli større etter du har laget en grop for vaniljekremen).

9
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la heve i ca. 15 minutter.

10
Ferdig

Press deretter store, gode groper i midten av hver bolle. De vil trekke seg litt sammen, så trykk ut en god sirkel med fingrene og dra gropen godt utover slik at ikke vaniljekremen tyter ut ved steking.

11
Ferdig

Ha en teskje med bringebærsyltetøy i bunn av gropen (jeg bruker hjemmelaget villbringebærsyltetøy, men det går fint an å bruke et du kjøper i butikken).

12
Ferdig

Ha deretter vaniljekrem oppi.

13
Ferdig

Topp deretter med bringebær! Går helt fint å bruke både frosne, vanlige ferske eller villbringebær.

14
Ferdig

Visp sammen egg med en klype salt. Pensle deretter bollene for at de skal bli blanke og fine etter steking.

15
Ferdig

Stek midt i ovnen, på 200 grader, over- og undervarme i 12-15 minutter. Til bollene er gyldenbrune.

16
Ferdig

Avkjøl på stekebrettet eller dra bakepapiret med bollene av stekebrettet og la de kjøle seg ned på benken (hvis du trenger stekebrettet til runde nr. to som skal i ovnen).

17
Ferdig

Bland sammen melis, litt vann og ts sitronsaft til en passe tykk blanding. Ha over i en sprøytepose eller en liten brødpose. Sprøyt over bollene.

18
Ferdig

Server lune ❤️

19
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Mormors dessertpannekaker
forrige
Mormors dessertpannekaker
Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri
neste
Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri
Mormors dessertpannekaker
forrige
Mormors dessertpannekaker
Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri
neste
Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri

Legg Til Din Kommentar