0 0
SJOKOLADESUFFLÉ

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Pensling av formene:
Litt smeltet meierismør
4 ss sukker
Sufflérøren:
120 gram mørk kokesjokolade
50 gram meierismør
40 gram hvetemel
10 ss H-melk
2 eggeplommer
1 ts salt
4 eggehvite
40 gram sukker

SJOKOLADESUFFLÉ

Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 TIME
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Pensling av formene:

  • Sufflérøren:

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Innlegget inneholder reklame for Litt Norge

Det å lage sjokoladesufflé er ikke så vanskelig som alle tror. Det er et par ting man må være nøye med, men det forklarer jeg tydelig nedover i oppskriften. En ting man må huske på er at suffléen må stekes når gjestene sitter ved bordet, fordi med en gang suffléene tas ut av ovnen synker de raskt sammen. Gjestene kan vente på suffléen, men suffléen kan ikke vente på gjestene 😉

Siden suffleene må serveres med en gang den tas ut av ovnen, er det lurt å gjøre klart alt du skal ha ved siden av, som for eksempel bær, frukt eller iskrem. Det kjekkeste er jo å servere suffléene høye og flotte, men om de faller litt sammen er ikke det krise. De smaker godt uansett 😉

 

Om koppene fra Litt Norge:

For at suffléene skal vokse seg fine og høye, er det viktig å ha små porsjonsformer som tåler varme og som er rette i kantene. Koppene fra Litt Norge er perfekte å bruke til dette. Denne oppskriften passer til 4 porsjoner i koppene som er 1,5 dl. Om du vil ha store sjokoladesuffléer kan du lage to store i koppene som er 2,5 dl. Koppene er håndlagde i emaljert stål, som gjør at de tåler høy varme og kan vaskes i oppvaskmaskinen. De har mange fine kopper på Litt Norge sin nettside i forskjellige farger, med forskjellig motiv og forskjellige størrelser.

Jeg synes det er veldig tøft å bruke disse koppene til matlaging, siden det setter et stilig preg på serveringen. I tillegg synes jeg det er kjekt å servere gjestene mine mat i porsjonsstørrelser i stedet for en stor kjele eller en stor skål med dessert. Koppene er ikke bare fine til matlaging, men også som turkopper siden de veier så lite og kommer med forskjellige motiv fra flere steder rundt om i Norge 🙂

 

(Visited 85 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

2
Ferdig

Finn frem formene du skal bruke. Det er lurt å bruke former som er rette i kantene og som tåler varme, siden de skal stekes i ovnen. Koppene fra LittNorge er supre å bruke til dette, da de både tåler varme og de er rette i kantene som gjør det enkelt for suffléen å vokse seg høy og fin.

Pensle formene med litt smeltet smør. Ha deretter litt sukker i hver form og vend rundt på formen slik at det blir et tynt sukkerlag inni hele formen. Det er viktig å tørke av øverst på kantene, slik at det ikke er smør og sukker der. Da kan suffléen velte seg over kanten og renne ned på sidene når de stekes.

3
Ferdig

Finn frem og mål opp alle ingrediensene. Kutt sjokoladen i små biter.

4
Ferdig

Ha den hakkede sjokoladen i en stor bakebolle, og sett den oppå en kjele med litt vann i bunn. Kok opp vannet og skru av platen. La sjokoladen smelte i vannbadet.

5
Ferdig

Smelt smøret i en kjele, på middels varme. Når smøret har smeltet, rør inn hvetemel. La det småkoke i ett halvt minutt mens du rører hele tiden, tilsett melk og rør godt med visp. Det skal bli en tykk "grøt". Stek "grøten" ett minutt mens du rører godt.

6
Ferdig

Rør den smeltede sjokoladen glatt med en slikkepott. Ha deretter oppi smør- og melblandingen, salt og eggeplommene. Rør dette godt sammen til en tykk masse. La bakebollen stå over kjelen slik at den ikke blir for kald. Da vil sjokoladen og smøret stivne og det vil bli vanskelig å vende inn eggehvitene.

7
Ferdig

Ha eggehvitene i en ren bakebolle, og visp de for hånd til luftig hvitt skum. Ha deretter oppi litt og litt sukker og visp videre ett par minutter. Pass på at du ikke visper så lenge at eggehviten blir "tørr". Det skal bli en blank, luftig og myk marengs.

8
Ferdig

Når eggehvitene og sukkeret er vispet sammen til en luftig glatt marengs, ha halvparten av marengsen over i bakebollen med sjokoladeblandingen. Rør inn halvparten slik at sjokoladerøren blir litt løsere. Ha deretter oppi resten av marengsen og VEND FORSIKTIG inn med eggehvitene med slikkepotten. Vend inn helt til all eggehviten er godt blandet med resten. Ikke rør for mye. Det er viktig at du vender det inn slik at du ikke presser all luften ut av eggehvitene. Det er eggehvitene som får suffléen til vokse seg høy og fin.

9
Ferdig

Fyll opp formene ca. 3/4 fulle. Hvis du får røre øverst på kanten (den sorte), så tørk dette vekk. Blir det liggende røre der, kan suffléen vokse seg over kanten og renne ned på sidene når de settes i ovnen.

10
Ferdig
12-14 minutter

Steking av sufflé:

Sett de i forvarmet ovn, 200 grader over- og undervarme i 12-14 minutter.
OBS! Det er veldig viktig at du ikke åpner ovnen før de er ferdige, da kan de falle sammen. Følg med etter det har gått 10 minutter, og når de har løftet seg fint opp fra formen, er de ferdige.

Åpne ovnen forsiktig og sett suffléene forsiktig på bordet. Det skal ikke så mye til før de faller sammen igjen, men som nevnt over smaker de like godt om de faller sammen ;)

11
Ferdig

De synker kjapt, så det var ikke så enkelt å få tatt bilde før de var på vei ned igjen! ;) Men de smakte veldig godt, og ble perfekt stekt. De skal være litt bløte inni, nesten som sjokoladefondant :)

12
Ferdig

Server med friske bær og gjerne vaniljeis :)

13
Ferdig
14
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Lammelår med hvitløk og rosmarin
neste
MINIFOCACCIA
forrige
Lammelår med hvitløk og rosmarin
neste
MINIFOCACCIA

Legg Til Din Kommentar