Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus

0 0
Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
SALATEN:
800 gram salmalaks/laks beregnet for sushi
1 stk avokado
1 hel mango
1 stk granateple
2 pk småsalat/babyleafs
4 stk vårløk
1 agurk
1 potte fersk koriander
chilimajones Kjøp chiliaioli i butikken eller lag majones og tilsett hvitløk og chili
PONZUSAUS:
0.5 finhakket rød chili
2 finhakkede hvitløksfedd
2 dl soyasaus
3 ss riseddik
1 lime
2.5 ss sukker
RØDLØKSCHUTNEY/SYLTET RØDLØK
3 stk rødløk
1.5 sitron
4 ss sukker
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • SALATEN:

  • PONZUSAUS:

  • RØDLØKSCHUTNEY/SYLTET RØDLØK

Fremgangsmåte

Del

Annonse

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

I et samarbeid med Christiania Glasmagasin har jeg laget en superfresh sommersalat med deilig salmalaks, syrlig rødløk og en utrolig god ponzusaus ♥

Til denne salaten er det to ting du må lage, og det kan gjerne lages klart dagen i forveien; ponzusaus og rødløkschutney. Du kan også velge å koke sushiris slik jeg gjorde, om du ønsker en litt mer mektig salat. Resten må kuttes, og dette kan også kuttes klart dagen før om du ønsker det. Husk å legg hver ingrediens i egen skål, dekk med plastikkfolie og sett kaldt i kjøleskapet.

Alle kjøkkenredskapene og serviset i dette innlegget er fra Christiania Glasmagasin, og fås kjøpt i deres nettbutikk eller vanlig butikk, sjekk hvor nærmeste Christiania Glasmagasin ligger!😍

Sashimisalat ingredienser

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Ser det ikke godt ut? 🙂
(Visited 149 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG RØDLØKSCHUTNEY

Det første du må lage er rødløkschutney, Den må være kald for å få frem den fine fargen.
Kutt rødløk i små biter og bland sammen med sitronsaft og sukker i en kjele. La småkoke i ca. 5 minutter. Rør rundt med slikkepott innimellom.

2
Ferdig

Avkjøl og sett kaldt i kjøleskapet, når den ser ca. slik ut.

3
Ferdig

Rødløkschutneyen vil få en sterk rosafarge når den er blitt kald. Rødløkschutneyen passer veldig godt til både fisk, i salater, til grillmaten, på brødskiva og til sushi.

4
Ferdig

LAG PONZUSAUS

Finhakk rød chili og hvitløk. Gjerne litt koriander også om du har det. Bland sammen alle ingrediensene til ponzusausen. Bruk kun saften fra limen. Rør godt slik at sukkeret løses opp.

5
Ferdig

KOK SUSHIRIS

Ønkser du sushiris til denne retten, kan det være lurt å gjøre det en halvtime før. Hvis risen kokes dagen i forveien, er det viktig at risen kjøles raskt ned og dekkes til før den settes i kjøleskapet. Kok sushiris etter anvisning på pakken. Bland sammen 5 ss riseddik med 1.5 ss sukker, som du heller over og blander forsiktig inn i risen med en slikkepott, når risen er ferdig kokt. (Noen eddiker til sushi er allerede tilsatt sukker og salt. Les på flasken),

6
Ferdig

LAG SALATEN:

Kutt alt av frukt og grønt til salaten, legg i ulike skåler. Dette kan gjøres klart dagen i forveien.

7
Ferdig

Kutt salmalaks i 0.5 cm tykke skiver. Legg fint på et fat med masse fersk koriander. Dette bør gjøres like før servering.

8
Ferdig

Når alt er kuttet opp og du har laget rødløkschutney og ponzusaus, er det klart for å dandere salaten ferdig på tallerken. Du kan sette alle skålene på bordet, slik at alle rundt bordet kan lage sin egen salat. Eller legge opp for gjestene dine.

9
Ferdig

Når alle har satt seg til bordet, hell halvparten av ponzusausen over laksen. Dette må ikke gjøres for tidlig, da laksen vil begynne å "koke" etter en liten stund.

10
Ferdig

Nyt den deilige salaten med noe godt i glasset :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Rød karri med scampi og grønnsaker
forrige
Rød karri med scampi og grønnsaker
Spicy tempura scampi maki
neste
SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI
Rød karri med scampi og grønnsaker
forrige
Rød karri med scampi og grønnsaker
Spicy tempura scampi maki
neste
SPICY TEMPURA SCAMPI MAKI

Legg Til Din Kommentar