Sandefjord smørsaus
nydelig til fisk og skalldyr

0 0
Sandefjord smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 dl kremfløte
1 sjalottløk
200 gram meierismør
2 ss sitron
persille
salt og pepper

Nærings innhold

Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 15
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Denne smørsausen er veldig god til fisk og skalldyr. Man kan bruke sausen som en base og ha oppi forskjellige urter og rogn for å få forskjellig smak. Vil du tilsette rogn i sausen, anbefaler jeg at du gjør dette rett før servering.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha 3 dl kremfløte i en dyp og litt vid kjele sammen med finhakket sjalottløk.
La dette koke i 5-10 minutter, til fløten er redusert. Den skal bli ganske tykk. Rør litt i bunn under koking så det ikke brenner seg.

2
Ferdig

Når fløten har kokt i noen minutter, og blitt litt tykkere, trekk kjelen til side og tilsett litt og litt smør som du har kuttet i terninger, samtidig som du rører godt med en visp. Rør godt ut hver terning før du tilsetter mer smør, slik at sausen ikke skiller seg.

3
Ferdig

Tilsett finhakket gressløk eller persille. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Ikke kok sausen etter du har hatt i smør, men varm den forsiktig opp rett før servering.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Franske makroner
neste
Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus
forrige
Franske makroner
neste
Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus

Legg Til Din Kommentar