Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål
med parmesan og chili

1 0
Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig
200 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
2.5 dl vann
2 hvitløksfedd
1 løk
1 rød chili Kan droppes!
0.5 blomkål
3 dl kremfløte
2 ts sukker
500 gram pasta
150 gram ost
Litt salt og pepper
  • 30 MIN + 20 MIN I OVNEN
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Dette er en rett man kan lage både til hverdags og til helg!
Den er veldig enkel å lage, og den faller i smak for både store og små! Har du barn som ikke er så begeistret for grønnsaker kan det være lurt å raspe både løk og blomkål. Du kan også droppe å ha i chili om du ønsker den mer barnevennlig.

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

 

(Visited 1 141 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Sett på en stor kjele med vann, til koking av pasta.

2
Ferdig

Steik kjøttdeigen i en varm steikepanne. Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig tilsett finhakket løk, chili og hvitløk. Stek det med kjøttdeigen ett par minutter og tilsett tomatpuré og sukker. Ha i litt vann for å røre ut tomatpuréen lettere.

3
Ferdig

Når du har frest tomatpuréen sammen med kjøttdeigblandingen ett par minutter, tilsett hakkede tomater og vann. Rør dette godt sammen og la småkoke i ett par minutter.

4
Ferdig

Ha deretter oppi fløte og la det småkoke i 5 minutter.
Smak deretter til med salt og pepper, og tilsett små buketter av blomkål.
Når pastaen er ferdig, blander du sammen kjøttsausen og pastaen.

5
Ferdig

Ha alt over i en ildfast form og rasp over gulost.

6
Ferdig

Sett formen i varm ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter, til osten er gylden.

7
Ferdig

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat

Legg Til Din Kommentar