Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål
med parmesan og chili

0 0
Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig
200 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
2.5 dl vann
2 hvitløksfedd
1 løk
1 rød chili Kan droppes!
0.5 blomkål
3 dl kremfløte
2 ts sukker
500 gram pasta
150 gram ost
Litt salt og pepper
  • 30 MIN + 20 MIN I OVNEN
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Dette er en rett man kan lage både til hverdags og til helg!
Den er veldig enkel å lage, og den faller i smak for både store og små! Har du barn som ikke er så begeistret for grønnsaker kan det være lurt å raspe både løk og blomkål. Du kan også droppe å ha i chili om du ønsker den mer barnevennlig.

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

 

(Visited 458 times, 6 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Sett på en stor kjele med vann, til koking av pasta.

2
Ferdig

Steik kjøttdeigen i en varm steikepanne. Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig tilsett finhakket løk, chili og hvitløk. Stek det med kjøttdeigen ett par minutter og tilsett tomatpuré og sukker. Ha i litt vann for å røre ut tomatpuréen lettere.

3
Ferdig

Når du har frest tomatpuréen sammen med kjøttdeigblandingen ett par minutter, tilsett hakkede tomater og vann. Rør dette godt sammen og la småkoke i ett par minutter.

4
Ferdig

Ha deretter oppi fløte og la det småkoke i 5 minutter.
Smak deretter til med salt og pepper, og tilsett små buketter av blomkål.
Når pastaen er ferdig, blander du sammen kjøttsausen og pastaen.

5
Ferdig

Ha alt over i en ildfast form og rasp over gulost.

6
Ferdig

Sett formen i varm ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter, til osten er gylden.

7
Ferdig

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat

Legg Til Din Kommentar