PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS

0 0
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
SCAMPI OG MARINADE
1 kg frossen scampi
1 dl smaksnøytral olje soyaolje/solsikkeolje/rapsolje
4 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
0.5 dl sweet chili saus
Parmesansaus
1 boks cherrytomater
2 stk løk
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
150 gram parmesan
0.5 sitron
DIVERSE
3 stk gulrøtter
1 pakke sukkererter
4 stk store champignon
500 gram pasta Fettuccine, spaghetti, skruer, sløyfer,
Hvis du har: ferske urter Persille eller gressløk
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
  • Spicy
Kjøkken:
  • 60 minutter
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • SCAMPI OG MARINADE

  • Parmesansaus

  • DIVERSE

Fremgangsmåte

Del

Pasta med marinerte scampi og parmesansaus er absolutt den alle beste pastaretten jeg noen gang har laget! Den er full i gode smaker, litt spicy og er deilig kremet med parmesan og kremfløte, med gode knasende grønnsaker! En skikkelig innertier 🙂

Det ligger oppskrift på marinerte scampi på bloggen som jeg bruker til tapasretter, pastaretter, supper og wok! Det er den oppskriften på scampi, jeg har brukt i denne pastaretten.

Oppskriften er til ca. 6 personer 🙂

(Visited 8 286 times, 16 visits today)

Steg

1
Ferdig

SKRELL OG RENS SCAMPI

Bruk frossen, rå scampi, som du tiner på kjøkkenbenken eller i kaldt/lunket vann.

2
Ferdig

Skrell scampiene slik du skreller reker.

3
Ferdig

Lag et snitt på baksiden av scampien.

4
Ferdig

Dra ut den svarte skittstreken

5
Ferdig

LAG MARINADE OG MARINER SCAMPI

Kjør olje, hvitløk, chili og sweetchilisaus i en blender eller en stavmikser, til alt er kjørt godt sammen. (Ha oppi fersk gressløk eller persille om du har det). Hell marinaden over scampien og la marinere i ca. 1 time, gjerne over natten om du har mulighet til det.

6
Ferdig

Ha scampi med all marinaden over i en ildfast form, strø over salt. Stek scampien i forvarmet ovn på 200 grader, varmluft, til scampiene er rosa (ca. 10-20 minutter). Åpne ovnen og rør litt på scampiene underveis.

7
Ferdig

KUTT GRØNNSAKENE

- Finhakk løk
- Del sopp i to og kutt i skiver
- Kutt gulrøtter i tynne strimler (går helt fint å dele gulroten i to og kutte i skiver).
- Del cherrytomater i to
- Kutt sukkererter i to

8
Ferdig

KOK FERDIG PASTA

Kok pastaen til den har ett par minutter igjen av koketiden, den skal kokes helt ferdig i sausen. Sil vekk kokevannet på pastaen, og hell over kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Bland i litt olje, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Sett pastaen til sides imens du lager sausen.

9
Ferdig

Stek sopp og gulrøtter i litt olje i en varm stekepanne, legg til sides i en skål.

10
Ferdig

LAG PARMESANSAUS

Lag parmesansausen ved å steke finhakket løk og cherrytomater i litt olje. Stek i ett par minutter. Ha deretter på hvitvin og la koke litt i ca. 2-3 minutter.

11
Ferdig

Ha deretter oppi stekeskyen fra scampien og kremfløte (pell ut scampiene eller bruk en sil), la det koke i 4-5 minutter.

12
Ferdig

Smak til med salt, pepper, sitronsaft og rasp oppi halvparten av parmesanen.

13
Ferdig

Nå er sausen ferdig, pastaen er kokt, scampien er stekt og grønnsakene er kuttet og stekt.

14
Ferdig

Ha pasta, gulrøtter og sopp over i sausen og la koke ett par minutter. Rør alt godt sammen.

15
Ferdig

Når pastaen har kokt litt i sausen og du har smakt godt til. Ha oppi scampiene og sukkererter. Bland alt godt sammen og riv over resten av parmesanen og finhakkede urter (gressløk eller persille) om du har det.

16
Ferdig

Server pastaen med hvitløksbrød og noe godt i glasset :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Pavlovabombe
forrige
PAVLOVABOMBE!
neste
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM
Pavlovabombe
forrige
PAVLOVABOMBE!
neste
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne pastaretten er den beste jeg noen gang har smakt🤩 Den er full av smaker,og får deg til å smile når du spiser..for så god er den!! Vil du imponere din kjære, gode venner eller familien? Prøv denne..Du vil ikke angre❤️
(Du kan fint bytte til kylling om man ikke spiser scampi) Lykke til!!

Legg Til Din Kommentar