Omelett
med skinke, grønnsaker og ost

0 0
Omelett

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
6 stk egg
6 ss melk
salt og pepper
FYLL
1 løk
2 stk champignon
0.5 paprika
100 gram skinke
50 gram ost
persille
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30
  • Porsjoner 3
  • Enkel

Ingredienser

  • FYLL

Fremgangsmåte

Del

Det er så enkelt, godt og sunt, og man får brukt opp eventuelle rester i kjøleskapet! Jeg pleier å ha en del grønnsaker i når jeg lager omelett, det gir ekstra smak, konsistens og man får i seg god næring! Du kan velge selv hva du selv synes er godt å ha i omeletten.

Forslag til fyll:
Salami, purreløk og ost.
Tomat, mozarella og pesto.
Bacon, løk og potet.
Skinke og ost.
Chorizo, løk og mozarella.

Denne gangen ble det omelett med paprika, løk, champingong, persille og litt skinke. Jeg raspet også litt ost over før jeg satt den i ovnen! Hvis du ikke har steikepanne som du kan sette i ovnen, kan du ha det over i en ildfast form hvis du ønsker å gratinere osten 🙂

(Visited 535 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem ingredienser

Start med å kutte alle grønnsakene i små terninger.
Miks sammen egg, melk, litt salt og pepper.
Rasp ost.
Sett ovnen på 180 grader!

2
Ferdig

stek grønnsakene

Ha litt olje i en steikepanne og fres alle grønnsakene sammen med skinken på høy varme i ca. ett minutt.
Når løken begynner å bli blank og myk, trekker du steikepannen vekk fra varmen og ha de stekte ingrediensene over i en skål.

3
Ferdig

Lag "eggerøre"

Vask deretter ut av steikepanna, varm opp på nytt og tilsett litt olje
Hell eggeblandingen gjennom en sil over i steikepanna. Jeg pleier alltid å sile eggene når jeg lager omelett eller eggerøre for å få vekk alle klumper fra egget og eventuelt eggeskall.

Rør rundt med en slikkepott/steikespade, til det blir en "løs" eggerøre.

4
Ferdig

Steg 4

Når eggene har stivnet litt men fortsatt er litt bløte. Trekk steikepannen vekk fra varmen, og strø over de stekte grønnsakene og skinken. Strø over ost, og sett steikepannen i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til osten er gylden.

Hvis du ikke har steikepanne som kan settes i ovnen, kan du helle alt over i en ildfast form før du har ost over og setter formen i ovnen.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Dronning Maud
neste
Laks med creme fraiche- og persillesaus
forrige
Dronning Maud
neste
Laks med creme fraiche- og persillesaus

Legg Til Din Kommentar