Myke horn med havre

0 0
Myke horn med havre

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 liter H-melk
200 gram meierismør
1 dl havregryn
4 ss solsikkekjerner
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
1700 gram hvetemel
2 egg egg
2 ss sukker
3 ts salt
1 pk fersk gjær
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 48
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Hva med å lage opp masse deilige myke horn med havre, som kan spises til frokost eller kvelds? De kan lages nå og fryses, slik at det bare er å ta opp fra fryseren og nyte deilige myke horn med godt pålegg. De smaker like godt etter de er fryst som de gjør ferske. Passer perfekt i jobb- og skolematpakkene også 🙂

(Visited 5 359 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt 200 gram meierismør i terninger, ha det i en skål og sett det til sides. (Dette skal blandes i deigen mot slutten)

2
Ferdig

Varm opp 1 liter melk til fingervarmt (ca 37 grader)

3
Ferdig

Ha melka oppi en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok.
Ha i 1 pk fersk gjær, 2 egg, 2 spiseskjeer med sukker, 3 teskjeer salt. Bland dette godt sammen.

4
Ferdig

Tilsett deretter 1700 gram hvetemel, 4 ss solsikkekjerner, 4 ss sesamfrø, 4 ss linfrø og 1 dl havregryn.

5
Ferdig

La maskinen blande alt godt sammen på lav hastighet i ca 10-15 minutter

6
Ferdig

Når maskinen har blandet alt og deigen slipper kantene, tilsett 200 gram temperert smør i terninger. Tilsett litt og litt smør slik at det får blandet seg godt inn i deigen. Den skal bli litt klissete. La maskinen elte i 5-10 min sammen til deigen slipper bollen.

7
Ferdig

Sett deigen til heving en lun plass, (gjerne på varmekabler, eller i lunket vann i oppvaskkummen). Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og la den heve til dobbel størrelse! Det kan ta alt fra 30 minutter til 60 minutter.

8
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse ha deigen utover en ren kjøkkenbenk

9
Ferdig

TIPS! Smør litt meierismør utover benken, så slipper du å bruke hvetemel! mye mindre søl av hvetemel og du slipper å få tørre horn.

10
Ferdig

Del deigen i 6 like store emner. Trill ut til en stor sirkel, og kutt i 8 "pizzastykker"

11
Ferdig

Rull deretter ett og ett stykke fra den bredeste delen og innover mot spissen for å få den rette formen

12
Ferdig

Legg på stekebrett med bakepapir og la de heve i minst 30 minutter før du pensler med sammenpiskede egg og strø sesamfrø eller solsikkefrø over. Vent med å pensle de, til rett før de skal inn i ovnen.

13
Ferdig

Stek de i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter, til de har fått en gylden og fin farge.

14
Ferdig

Det blir 48 horn fordelt på 4-5 stekebrett. Stek ett og ett brett om gangen. Lag de andre hornene klare, og legg de klart på bakepapir hvis du ikke har nok stekebrett. Vent med å pensle de med egg, til rett før de skal i ovnen.

15
Ferdig

Når horna er ferdig stekt, avkjøl de på rist. Frys de ned i fryseposer hvis de skal brukes noen dager seinere. De er like gode etter de er fryst som de er når de er ferske. Anbefaler å fryse de ned hvis de ikke skal spises samme dag de er lagd

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fløtepoteter
neste
Franske makroner
forrige
Fløtepoteter
neste
Franske makroner

Legg Til Din Kommentar