Marshmallows
luftige og myke

0 0
Marshmallows

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
10 plater gelatin
1 dl vann
200 gram sukker
1 ts vaniljesukker
Litt konditorfarge
0.5 dl melis
0.5 dl maizenna
ANNET:
temperaturmåler
stjernetyll
sprøytepose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 1
  • Middels

Ingredienser

  • ANNET:

Fremgangsmåte

Del

1 oppskrift gir mellom 40-50 små marshmallows som på bildet under. Du trenger kjøkkenmaskin med visp eller miksmaster for å  lage denne oppskriften!

Disse marshmallowsene er veldig gode og ser nesten ut som pikekyss, men det er det altså ikke. De blir myke og gode, akkurat som marshmallows skal være 🙂 Denne oppskriften er til ca. ett stekebrett med slike marshmallows som vist på bilde under. Hvis du ikke har sprøytepose og stjernetipp kan du smøre massen utover et brett og kutte de i firkanter. Jeg forklarer det lengre ned i oppskriften 🙂

 

(Visited 8 542 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Legg et bakepapir på et steikebrett. Bland sammen en halv dl melis og en halv dl maizenna og sikt et jevnt lag utover hele bakepapiret. Dette gjør du for at marshmallowsen ikke skal sette seg fast i bakepapiret.

2
Ferdig

Legg 10 plater gelatin i en skål med kaldt vann. La de ligge der i ca. 10 minutter til de er bløte.

3
Ferdig

Finn frem en kjele, sørg for at kjelen er helt ren. Dette er viktig for at ikke sukkerlaken skal klumpe seg.

4
Ferdig

Kok opp 1 dl vann med 200 gram sukker og 1 ts vaniljesukker. IKKE rør i sukkerlaken mens den koker, da kan den krystallisere seg.
Kok med temperaturmåler til sukkerlaken er 110 grader.

5
Ferdig

Når sukkerlaken har fått en temperatur på 110 grader, presser du vannet ut av gelatinplatene og rører de inn i sukkerlaken med en ren spiseskje.

6
Ferdig

Ha sukkerlaken med gelatinplatene og ønsket konditorfarge, i en kjøkkenmaskin med visp, og kjør på full hastighet i ca. 5 minutter. Det varierer fra maskin til maskin hvor lenge . Det er viktig å ikke vispe for lenge! Når den har oppnådd en seig og luftig marengskonsistens, er den klar.

7
Ferdig

Når blandingen i maskinen har fått en tykk og fin konsistens, har du alt over i en sprøytepose.

Massen stivner veldig raskt så det er viktig å være kjapp!
Bruk en tyll for å få fine mønstre på marsmallowsene. Jeg brukte en tyll med stor åpning slik som på bilde over.

8
Ferdig

Sprøyt de ut på bakepapir som er dekket med melis og maizenna som forklart i steg 1.

9
Ferdig

La de stivne i ca. 20 minutter og sikt maizenna og melis over alle. Dunk litt av de etter de har stivnet, før du pakker de inn.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fløtekarameller
neste
Laks i kremet pestosaus
forrige
Fløtekarameller
neste
Laks i kremet pestosaus

Legg Til Din Kommentar