Marinerte scampi
med chili og hvitløk

0 0
Marinerte scampi

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram scampi
2 dl olje
2 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
5 ss sweet chili saus
1 lime lime
salt og pepper
Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:
  • 30 + marinering
  • Porsjoner 10
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Marinerte scampi er veldig godt, og passer godt til de andre rettene jeg har lagt ut oppskrift på i kategorien “Småretter & fingermat”. Scampiene kan skrelles og legges i marinaden dagen før, og stekes 10 minutter i ovnen før servering. De kan også lages samme dag, men det er lurt at de får ligge i marinaden i minst en time for å få skikkelig god smak! 🙂

Scampien passer også godt å ha i salater eller til pasta . Prøv deg frem 🙂

Jeg har skrevet at oppskriften er til ca 10 personer, men det gjelder bare om den serveres som en av mange retter på et tapas- eller koldtbord. Regn ca. 4 stk pr. person, men om det skal spises i en salat eller med pasta kan du regne 10 scampier pr. person 🙂

 

(Visited 35 744 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skrell scampiene. Lag en snitt på baksiden av scampiene og dra ut den svarte skittstreken

2
Ferdig

Kjør olje, hvitløk, chili, sweet chili saus, salt og pepper i en blender, til alt er kjørt godt sammen.

3
Ferdig

Hell blandingen i en matpose sammen med scampien som er skrelt og renset. La den ligge kaldt i kjøleskapet over natten. Den kan også lages dagen før, men anbefaler deg å la den marineres minst en time for å gå god smak.

4
Ferdig

Stek scampiene i en ildfast form i forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 10 min. Scampiene er ferdig når de er blitt rosa. Åpne ovnen ett par ganger underveis, og rør rundt på scampiene.
De kan også stekes i varm stekepanne. Skvis over limesaft før servering, eller legg noen båter med lime ved siden av.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Spicy tapas-kjøttboller
neste
Kylling Tikka Masala
forrige
Spicy tapas-kjøttboller
neste
Kylling Tikka Masala

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Takk for oppskrift på scampi. De ble veldig gode. Jeg har vært så usikker på dette, om de skulle skrelles før eller etter steking, , frosne eller kokte osv, men nå har jeg lært hva som er best. Bor delvis i Spania og her er det store, flotte, ferske scampi å få kjøpt rimelig. Det benytter jeg meg av.

Så hyggelig! Ja, det er godt hvis man tilbereder de skikkelig 🙂 Takk for at du er innom bloggen 🙂

Legg Til Din Kommentar