Laks med creme fraiche- og persillesaus
med pasta og blomkål

0 0
Laks med creme fraiche- og persillesaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
1 blomkål
1 løk
50 gram meierismør
50 gram hvetemel
1 boks creme fraiche
8 dl H-melk
1 bunt fersk persille
300 gram pasta
salt og pepper
100 gram ost
TILBEHØR
hvitløksbaguetter
salat
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MIN + 30 MIN
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • TILBEHØR

Fremgangsmåte

Del

Denne middagen faller i smak for både store og små.  Det passer også veldig godt å bruke torsk, du følger samme fremgangsmåte!
Fisken kan byttes ut med en bukett blomkål og brokkoli, om du ønsker en vegetar grønnsaks- og pastagrateng.

Det tar 30 minutter å lage retten + 30 minutter i ovnen.

Laks med pasta og creme fraiche saus

 

(Visited 1 321 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

GJØR KLART

Sett på en kjele med vann, og kok pasta. Kjøl pastaen ned med kaldt vann når pastaen er ferdig kokt.
Kutt blomkål i små buketter og ha i en ildfast form, kutt laksen i store terninger og ha over blomkålen.
Kutt løk i små biter og ha i en skål.
Finhakk persille og ha i en annen skål.

2
Ferdig

lag sausen

Smelt smør og ha i hvetemel.
Hell deretter oppi melk mens du rører hele tiden med en visp, for å unngå klumper. La dette småkoke på middels varme i 5-10 minutter. Den hvite sausen svir seg fort i bunn så det er viktig å røre hele tiden.

3
Ferdig

Når den hvite sausen har kokt i ca. 10 minutter, ha oppi finhakket løk en boks med creme fraiche og rør godt inn.
Smak til med salt og pepper.
Når sausen smaker godt, ha oppi masse finhakket fersk persille. Du kan bruke både kruspersille og bladpersille, eller gressløk om du liker det bedre.

4
Ferdig

bland sammen

Bland den kokte pastaen i den hvite sausen, og hell dette over i den ildfaste formen med laksen og blomkålen. Rør forsiktig rundt med en slikkepott og strø over ost.

5
Ferdig

Gratiner i ovnen

Sett formen i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
Server med hvitløksbaguetter og salat om dere ønsker det :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Omelett
neste
Hamburger med ost, chili og hvitløk
forrige
Omelett
neste
Hamburger med ost, chili og hvitløk

Legg Til Din Kommentar