Sprøstekt laks med blomkålris
og tzatziki

0 0
Sprøstekt laks med blomkålris

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
1 blomkål
2 gulrøtter
2 løk
2 ss olje
salt og pepper
1 lime
TZATZIKI:
0.5 stor boks naturell yoghurt
0.5 agurk
1 hvitløksfedd
salt og pepper
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • TZATZIKI:

Fremgangsmåte

Del

Man trenger ikke alltid ha ris, pasta eller potet til middagen. I denne retten bruker jeg blomkål som jeg rasper og steiker sammen med raspet gulrøtter og løk. Sprøstekt laks med blomkålris er en enkel og kjapp middag å lage.

Laks med blomkålris

(Visited 702 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 180 grader - varmluft.

2
Ferdig

LAG TZATZIKI:

Kutt en halv agurk i små terninger, bland dette med ett fedd hvitløk som er finhakket, et halvt stort beger med naturell yoghurt. Smak til med salt og pepper.

3
Ferdig

Rasp blomkål på den groveste siden av raspen, gjør det samme med gulrøttene og kutt løk i små biter.

4
Ferdig

STEK FISKEN

Strø maldonsalt eller litt vanlig salt på begge sider av laksefiletene.

Varm opp en stekepanne med 3 ss nøytral olje (solsikkeolje, rapsolje eller soyaolje)
Stek fisken med skinnsiden ned på middels-høy varme.

5
Ferdig

La fisken ligge med skinnsiden ned til den er gylden og fin og skinnet er sprøtt, i ca 3 minutter. Ikke snu fileten frem og tilbake, la den ligge å få en gylden og fin stekeskorpe.
Løft litt med en steikespade og ta en titt om skinnet begynner å få gylden farge. Legg så fisken i en ildfast form med skinnsiden opp, sett formen i ovnen i ca 8-10 minutter på 180 grader, varmluft.

6
Ferdig

STEK GRØNNSAKENE

Når laksen står i ovnen, kan du steke grønnsakene.
Ha alle grønnsakene oppi varm stekepanne med litt olje. Rør dette godt rundt, og smak til med litt salt, pepper, litt skviset lime og eventuelt finhakket koriander om du har det.

7
Ferdig

Når laksefiletene i ovnen er ferdig, legger du opp retten på tallerken til gjestene dine.
Blomkålris med laks og tzatziki!

Håper du liker det :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks i kremet pestosaus
neste
Ida Maries vårruller
forrige
Laks i kremet pestosaus
neste
Ida Maries vårruller

Legg Til Din Kommentar