Laks i kremet pestosaus
med grønnkål og brokkoli

0 0
Laks i kremet pestosaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
4 ss pesto
0.5 boks creme fraiche
4 ss philadelphia naturell kremost du kan også bruke andre typer kremoster
3 stk hvitløksfedd
1 stk rødløk
0.5 brokkoli
0.5 sitron
2 never grønnkål
1.5 dl vann
salt og pepper
2 ss olje
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Laks i kremet pestosaus er en urolig god pastarett! Jeg elsker pasta og jeg elsker fisk, så derfor er dette en veldig god kombinasjon.
Retten blir ganske syrlig, men jeg synes det passer godt til den fete fisken. Prøv deg frem og gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes 🙂

(Visited 886 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

GJØR KLART

Sett på to kjeler med rikelig med vann; en stor kjele til koking av pasta og en middels stor kjele til koking av grønnkål.

2
Ferdig

Kutt en rødløk i grove biter, finhakk hvitløksfedd, kutt brokkolien i små buketter og kutt laksefileten i store terninger. Vask grønnkålen i kaldt vann og kutt den i passe biter.

3
Ferdig

Bland sammen 4 spiseskjeer pesto, 4 ss spiseskjeer kremost naturell og en halv boks med creme fraiche, i en skål. Ha i sitronsaft og litt salt og pepper.

4
Ferdig

Kok grønnkålen i 4 minutter før du siler av vannet og skyller grønnkålen i kaldt vann.
Sett på spaghetti eller valgfri pasta.

5
Ferdig

SETT SAMMEN RETTEN

Varm opp en steikepanne med høye kanter. Ha oppi litt olje og stek finhakket rødløk og hvitløk raskt i oljen.
Når løken begynner å bli blank, ha oppi kremostblandingen som du har blandet sammen i en skål og tilsett ca 1,5 dl vann fra det kokende pastavannet.

6
Ferdig

Når sausen har kokt opp, tilsett brokkolibuketter og den kokte grønnkålen. Rør godt om.

7
Ferdig

Smak deretter til sausen med salt og pepper, og mer sitron om du synes den trenger det.
Sausen kan skille seg litt, men det gjør ingenting :)

8
Ferdig
3 minutter

Ha i lakseterningene

Når du har smakt til sausen, og du synes den smaker godt, legg lakseterningene over. Sett lokk på og la koke i 2-3 minutter.
Vend laksen deretter forsiktig inn med en slikkepott slik at laksebitene ikke deler seg. Pass på at du ikke koker den for lenge etter du har hatt oppi lakseterningene.

9
Ferdig

Server med spaghetti eller annen type pasta :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Marshmallows
neste
Sprøstekt laks med blomkålris
forrige
Marshmallows
neste
Sprøstekt laks med blomkålris

Legg Til Din Kommentar