Laks i karrisaus
med deilige grønnsaker og sesamfrø

0 0
Laks i karrisaus

Del pĂĽ sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
2 ss meierismør bruk laktosefri
2 ss hvetemel
3 ts karripulver
4 dl kokosmelk
3 ss sweet chili saus
3 ss soyasaus
1 stk lime
1 løk løk
1 stk paprika
1 pk sukkererter
4 stk champignon
til servering:
sesamfrø
fersk koriander
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • 30 minutter
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • til servering:

FremgangsmĂĽte

Del

Denne middagsretten er supergod og veldig enkel å lage. Laks i karrisaus har blitt en favoritt blant mange av dere, og jeg lager den selv ganske ofte 🙂 Retten er laktosefri så lenge du bruker laktosefritt smør, og den er glutenfri så lenge du bruker glutenfri soyasaus 🙂

(Visited 3 267 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett pĂĽ ris.

2
Ferdig

Kutt laksefiletene i passe store terninger.
Kutt sopp og halve løken i büter. Den andre halvdelen skal finhakkes og brukes i sausen.
Kutt paprika og sukkererter i passe store biter.

3
Ferdig

Lag sausen

Smelt smør, ha i karripulver og finhakket løk. La dette steke ca 1 minutt før du tilsetter hvetemel.
Nür melet er blandet godt inn, tilsett 1 boks med kokosmelk og rør godt med visp sü det ikke blir klumper. Spe med vann til sausen blir passe tykk. La den koke i 10 minutter, smak til med soyasaus, salt, pepper og litt sweet chili saus. Ha i litt chilipulver hvis du ønsker det.

4
Ferdig

Nür sausen har kokt i 10 minutter, tilsett sopp og løk som du har kuttet i büter. La smükoke videre pü svak varme i 5 minutter. Pass pü at du rører i bunnen av og til sü den ikke svir seg.

5
Ferdig

Nür sausen har smükokt med sopp og løk i ca. 5 minutter tilsetter du sukkererter og paprika. Kok videre i 1 minutt.
Skru av platen og tilsett deretter laksen og la den trekke (ikke koke) i sausen i 3-4 min. Rør forsiktig rundt med slikke pott slik at laksebitene holder seg hele.

6
Ferdig

Ha oppi limesaft, hakket koriander og sesamfrø før servering.
Server med ris :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for ĂĽ dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer pĂĽ! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennĂĽ, bruk skjema under for ĂĽ skrive din anmeldelse
forrige
Kringle med vaniljekrem
neste
Fløtekarameller
forrige
Kringle med vaniljekrem
neste
Fløtekarameller

Legg Til Din Kommentar