Laks i karrisaus
med deilige grønnsaker og sesamfrø

0 0
Laks i karrisaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk laksefilet
2 ss meierismør bruk laktosefri
2 ss hvetemel
3 ts karripulver
4 dl kokosmelk
3 ss sweet chili saus
3 ss soyasaus
1 stk lime
1 løk løk
1 stk paprika
1 pk sukkererter
4 stk champignon
til servering:
sesamfrø
fersk koriander
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • 30 minutter
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • til servering:

Fremgangsmåte

Del

Denne middagsretten er supergod og veldig enkel å lage. Laks i karrisaus har blitt en favoritt blant mange av dere, og jeg lager den selv ganske ofte 🙂 Retten er laktosefri så lenge du bruker laktosefritt smør, og den er glutenfri så lenge du bruker glutenfri soyasaus 🙂

(Visited 3 292 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett på ris.

2
Ferdig

Kutt laksefiletene i passe store terninger.
Kutt sopp og halve løken i båter. Den andre halvdelen skal finhakkes og brukes i sausen.
Kutt paprika og sukkererter i passe store biter.

3
Ferdig

Lag sausen

Smelt smør, ha i karripulver og finhakket løk. La dette steke ca 1 minutt før du tilsetter hvetemel.
Når melet er blandet godt inn, tilsett 1 boks med kokosmelk og rør godt med visp så det ikke blir klumper. Spe med vann til sausen blir passe tykk. La den koke i 10 minutter, smak til med soyasaus, salt, pepper og litt sweet chili saus. Ha i litt chilipulver hvis du ønsker det.

4
Ferdig

Når sausen har kokt i 10 minutter, tilsett sopp og løk som du har kuttet i båter. La småkoke videre på svak varme i 5 minutter. Pass på at du rører i bunnen av og til så den ikke svir seg.

5
Ferdig

Når sausen har småkokt med sopp og løk i ca. 5 minutter tilsetter du sukkererter og paprika. Kok videre i 1 minutt.
Skru av platen og tilsett deretter laksen og la den trekke (ikke koke) i sausen i 3-4 min. Rør forsiktig rundt med slikke pott slik at laksebitene holder seg hele.

6
Ferdig

Ha oppi limesaft, hakket koriander og sesamfrø før servering.
Server med ris :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kringle med vaniljekrem
neste
Fløtekarameller
forrige
Kringle med vaniljekrem
neste
Fløtekarameller

Legg Til Din Kommentar