Kylling Tikka Masala
Med raita

0 0
Kylling Tikka Masala

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Marinade til kylling:
600 gram kyllingfilet
0.5 bunt fersk koriander
1 neve spinat Kan sløyfes
1 hvitløksfedd
0.5 rød chili
1 ts malt spisskummen
2 ts revet ingefær
2 ts salt
Sausen:
1 løk
2 ss meierismør
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ts spisskummen
0.5 ts malt muskattnøtt
4 ts tandoori masala Jeg kjøper en pose med tandoori masala i invandrerbutikk. Den man kjøper i matvarebutikken er ikke like god som tandoorikrydderet du får kjøpt der, men om du ikke får tak i annet går det greit.
1.5 ss tomatpuré
1 boks á 400 gram hakkede tomater
3 ts sukker
1 boks á 4 dl kokosmelk
150 gram cashewnøtter Du kan også bruke peanøtter
smak til med salt
1 lime
Raita:
1 beger naturell yoghurt
1/4 bunt fersk koriander
0.5 agurk
0.5 rødløk
0.5 ts spisskummen
smak til med salt
Tilbehør:
4 porsjoner ris
Inneholder:
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 1 TIME + marinering
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Marinade til kylling:

  • Sausen:

  • Raita:

  • Tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Hvorfor bestille indisk mat på restaurant eller take away når du kan lage det like godt hjemme?  Denne oppskriften på kylling tikka masala, er supergod og enkel å lage. Hvis du lager denne retten en gang, kan jeg garantere deg at du vil lage den flere ganger 🙂

 

Vil du lage mest mulig klart dagen før?

Kyllingen kan marineres dagen før. Sausen og dressingen kan også lages klar dagen før om du vil ha alt klart. Da er det bare å koke ris og steike kyllingen i ovnen før gjestene kommer 🙂

 

(Visited 793 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Mariner kyllingfilet

Kjør alle ingrediensene til marinaden i en blender til en grønn "pesto". Du kan droppe spinaten om du ikke har det, men den er med på at marinaden ikke blir så tynn.

2
Ferdig

Kutt kyllingfilet i store terninger (1 kyllingfilet i 6 biter).
Hell marinaden over og la den stå minst en time i kjøleskapet.
Du kan lage dette klart dagen i forveien. Da er det lurt å legge kyllingen med marinaden i en plastikkpose (beregnet for mat).

3
Ferdig

Når kyllingfiletene har marinert minst en time, kan du tre bitene på spyd.
Legg spydene slik som på bildet.
Det er greit å henge spydene over en ildfast form slik at kyllingen blir grillet og ikke kokt.

Sett ovnen på 220 grader på grillfunksjon. La kyllingspydene stå på kjøkkenbenken til du har lagd ferdig sausen og kokt risen.

Når alt det andre er klart kan du sette formen med kyllingen i forvarmet ovn på 220 grader i ca. 15 minutter. Snu litt på kyllingfiletene innimellom for å få de jevnt stekt rundt hele spydet.
Hvor lenge de må stå i ovnen kommer litt an på hvor store terninger du har kuttet og hva slags ovn du har. Sjekk gjerne en av kyllingbitene etter ca. 10 min for å se om de er klare!

4
Ferdig

Lag sausen:

Finkutt løk, chili og hvitløk. Mål opp krydder.

5
Ferdig

Smelt smør i en kjele, tilsett krydder, chili og hvitløk. La dette surre litt med smøret.
Tilsett deretter 1,5 ss tomatpure og la dette frese litt med.

6
Ferdig

Tilsett 1 boks med hakkede tomater. Rør dette godt rundt og la det stå å putre ett par minutter.

7
Ferdig

Tilsett deretter kokosmelk og hakkede cashewnøtter. Spar noen så du kan strø over ved servering. Du kan også bruke peanøtter.

La det småkoke i ca. 15 minutter, til sausen har blitt litt tykkere.

Smak til med 2-3 ts sukker og ett par klyper med salt til du syns den er god!
Smak også til med litt limesaft om du synes den trenger det.

8
Ferdig

Lag raita:

Kutt agurk og rødløk i små terninger, ha dette i en skål sammen med spisskummen, finhakket fersk koriander og yoghurt. Bland alt sammen og smak til med salt.

9
Ferdig

Server kyllingspydene med ris, den deilige sausen og den gode yoghurtdressingen.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Marinerte scampi
neste
Enchiladas med kylling og grønnsaker
forrige
Marinerte scampi
neste
Enchiladas med kylling og grønnsaker

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne retten har vi hatt en del til middag hjemme! Helt fantastisk god og så lett på lage 🙂 Kan man fryse ned sausen? Det er alltid igjen en del etter vi har spist og er så kjedelig å kaste..
God sommer!
– Henriette Skedsmo

Hei Henriette! Så hyggelig 😀 vil tro at det skal gå helt fint å fryse ned sausen 😀 dumt å kaste så god mat 😉

Legg Til Din Kommentar