KYLLING PAD THAI
med grønnsaker og peanøtter

0 0
KYLLING PAD THAI

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
300 gram kyllingfilet
180 gram risnudler
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
0.5 stk paprika
1 stk gulrøtter
1 stk løk
2 stk egg
4 ss soyasaus Husk gluten!
4 ss sweet chili saus
4 ss østerssaus
1 stk lime
fersk koriander
3 ss olje
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 40 MINUTTER
  • Porsjoner 2
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Kylling pad thai er så utrolig godt!  Det er nok ikke den tradisjonelle måten å lage denne retten på, men det blir utrolig godt, og jeg synes det smaker bedre enn de jeg bestiller på thairestauranter rundt om kring! Her skal du få oppskriften jeg bruker når jeg lager kylling pad thai her hjemme 🙂

 

(Visited 11 319 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

GJØR ALT KLART

Alt bør være ferdig kuttet og klart før du begynner.
Gulrøtter, løk og paprika skal kuttes i tynne strimler.
Hvitløk og chili skal kuttes i små biter.
Kyllingfileten kan du kutte i tynne strimler.
Visp sammen egg.
Sett på en kjele med vann til koking av nudlene.

2
Ferdig

STEK KYLLING

Strø litt salt og pepper over kyllingstrimlene. Varm steikepannen godt opp, og ha i ett par spiseskjeer med olje.
Ha kyllingen i steikepannen og brun kyllingstimlene 1-2 min på hver side. Når kyllingen er brunet, trekk den vekk fra varmen og legg over i en skål.

3
Ferdig

stek grønnsakene

Varm opp steikepannen, ha i litt olje og stek grønnsakene 1 minutt på høy varme, trekk deretter steikepannen bort fra varmen og ha grønnsakene over i en skål.

4
Ferdig

nudlene

Når vannet koker, trekk kjelen vekk fra varmen og ha nudlene oppi. La de trekke i ett par minutter til de er ferdige.
Sil vekk kokevannet og kjøl nudlene ned med kaldt vann. Du kan gjerne klippe nudlene med en ren saks, slik at de ikke blir så veldig lange.

5
Ferdig

Steking

Varm opp en stor steikepanne/wokpanne. Ha litt olje i og la den bli skikkelig varm.
Ha nudlene oppi den varme steikepanna og ha på sweet chili saus, soyasaus og østerssaus. Rør godt rundt med en steikespade og fortsett med å ha platen på høy varme.

Når nudlene har stekt i 1-2 minutter i sausene, dytt nudlene litt til sides i steikepanna og hell eggene oppi. La eggene stivne litt før du rører rundt og blander de med nudlene.

6
Ferdig

Når eggene har stivnet og du har blandet de med nudlene, kan du ha oppi den stekte kyllingen og de stekte grønnsakene. Rør godt rundt og varm alt sammen ett par minutter, slik at alt blir godt og varmt. Smak til med mer soyasaus om du ønsker det.
Skvis over lime før servering og strø over hakkede peanøtter!
Server gjerne litt chiliflakes ved siden av retten, slik at de som liker det litt spicy kan ha dette over :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Hamburger med ost, chili og hvitløk
neste
Kringle med vaniljekrem
forrige
Hamburger med ost, chili og hvitløk
neste
Kringle med vaniljekrem

Legg Til Din Kommentar