Kylling i rød karri og kokosmelk
serveres med ris eller som suppe!

0 0
Kylling i rød karri og kokosmelk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
5 dl kokosmelk
5 dl hønsebuljong
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
3 ss red curry paste Se bilde i steg 1.
1 ss sukker
2 gulrøtter
1 løk
0.5 paprika
0.5 squash
2 ss soyasaus
lime
sesamfrø
fersk koriander
ris
Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:

Serveres med ris eller som suppe!

  • 1 time
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Jeg elsker thaimat! Denne gryten med rød karri, kokosmelk, kylling og grønnsaker smaker helt fantastisk, og er en absolutt favoritt her i huset.

Vi er ekstra glade i sterk mat så jeg pleier å ha i en del chili, men du bestemmer selv hvor sterkt du vil ha det. Currypasten du får kjøpt i vanlig matvarebutikk er ikke så sterk som den du får kjøpt i de utenlandske matvarebutikkene, så her må du justere litt selv ut i fra hvor sterkt du/dere liker det.

Du kan lage klar retten dagen i forveien. Men da er det lurt å bare lage sausen ferdig. Grønnsakene og kyllingen kan kuttes klart å legges i kjøleskapet. Disse kan du steike som forklart i oppskriften etter du har varmet opp sausen. Da er det bare å koke ris så er retten ferdig 🙂

Retten kan enten serveres som suppe, eller som en gryte hvis du serverer den med ris.

 

(Visited 491 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

I denne oppskriften bruker jeg Santa Maria sin røde curry paste.
Jeg bruker også Rema 1000 sin kokosmelken i denne oppskriften. Den er kremete og god på smak.

2
Ferdig

Gjør alt klart:

Kutt kyllingfiletene i terninger, strø over litt salt.
Kutt gulrøtter, paprika, løk og grønn squash i passe store biter, ha i en skål.
Finhakk hvitløk og kutt chili i tynne skiver om du ønsker å ha det i.
Finn frem alle ingrediensene du trenger.

3
Ferdig

Husk å sett på ris om du ønsker dette til.

4
Ferdig

Varm opp steikepannen igjen, tilsett 2 spiseskjeer med olje og sørg for at den blir skikkelig varm før du tilsetter biter med kyllingfilet som du har strødd litt salt over. La kyllingbitene ligge i steikepannen 1-2 minutter før du snur de rundt. Tilsett deretter hakket hvitløk (og chili). Rør litt rundt og ha kyllingen over i en skål. Kyllingen skal ikke bli ferdig stekt, de skal også trekkes ferdig i karrisausen.

5
Ferdig

Varm opp en kjele, tilsett 2 ss med olje og med rød karri. Husk at hvis du bruker en annen type karri enn jeg bruker i denne oppskriften så kan denne være mye sterkere. Du må prøve deg litt frem. Stek karrien i oljen, pass på at du ikke har for mye varme på.

6
Ferdig

Tilsett deretter 5 dl kokosmelk og 5 dl kyllingkraft og rør godt. La dette småkoke i 5 minutter.
Ha oppi ca. 2 spiseskjeer soyasaus og 1 spiseskje sukker. Smak til med litt mer soyasaus om du ønsker mer salt, eller smak til med salt og pepper. Har du fishsauce kan du ha i en spiseskje med dette.

7
Ferdig

Sausen skal bli ganske tynn, men om du liker den litt tykkere kan du jevne den med litt maizenna som du rører ut i kaldt vann før du tilsetter litt og litt i den kokende sausen, til du får ønsket konsistens.
Skru ned varmen og ha oppi kyllingbitene som er stekt med chili og hvitløk. La dette ligge å trekke i sausen, i 10 minutter.

8
Ferdig

Varm opp en steikepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen.

9
Ferdig

Varm godt opp før du serverer og strø over hakket koriander, sesamfrø og limesaft.
Server med ris.

10
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar