Kylling i rød karri og kokosmelk

9 7
Kylling i rød karri og kokosmelk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
5 dl kokosmelk
5 dl hønsebuljong
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
3 ss red curry paste Se bilde i steg 1.
1 ss sukker
2 gulrøtter
1 løk
0.5 paprika
0.5 squash
2 ss soyasaus
1 lime
sesamfrø
fersk koriander
ris

Serveres med ris eller som suppe!

Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten 👆🏼

Denne gryten med kylling i rød karri og kokosmelk med deilige grønnsaker, smaker helt fantastisk og er en absolutt favoritt her i huset. Jeg elsker thaimat og det er ofte kylling i rød karri jeg går for når jeg er på thairestaurant. Denne oppskriften er utrolig god og jeg kan påstå at den smaker bedre enn de fleste stedene jeg bestiller take-away. Den kan serveres som en suppe, men er også nydelig med ris ved siden av. Håper du vil teste oppskriften.

Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Kylling i rød karri og kokosmelk

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Du kan kutte grønnsakene og kyllingen, og legge dette klart i kjøleskapet.
  • Sausen kan lages ferdig. Da er det bare å varme den opp til den begynner å koke, tilsette biter av kylling og grønnsakene som du steker raskt i en stekepanne. I tillegg må du koke ris, om du ønsker dette ved siden av.

Det ligger to oppskrifter på kylling i rød karri med kokosmelk, på bloggen. Forskjellen på oppskriftene er at i denne oppskriften er det brukt ingredienser som du får tak i, i vanlige dagligvarebutikker. Den andre oppskriften er det litt andre type ingredienser som du får tak i på asiatiske matvarebutikker. Begge er veldig gode, så jeg anbefaler deg å teste begge om du er glad i kylling i rød karri. Den andre oppskriften finner du her.

(Visited 100 244 times, 249 visits today)

Steg

1
Ferdig

I denne oppskriften bruker jeg Santa Maria sin røde curry paste.
Jeg bruker også Rema 1000 sin kokosmelk i denne oppskriften. Den er kremete og god på smak.

2
Ferdig

Gjør alt klart:

Kutt kyllingfiletene i terninger, strø over litt salt.
Kutt gulrøtter, paprika, løk og grønn squash i passe store biter, ha i en skål.
Finhakk hvitløk og kutt chili i tynne skiver om du ønsker å ha det i.
Finn frem alle ingrediensene du trenger.

3
Ferdig

Husk å sett på ris om du ønsker dette til.

4
Ferdig

Varm opp steikepannen igjen, tilsett 2 spiseskjeer med olje og sørg for at den blir skikkelig varm før du tilsetter biter med kyllingfilet som du har strødd litt salt over. La kyllingbitene ligge i steikepannen 1-2 minutter før du snur de rundt. Tilsett deretter hakket hvitløk (og chili). Rør litt rundt og ha kyllingen over i en skål. Kyllingen skal ikke bli ferdig stekt, de skal også trekkes ferdig i karrisausen.

5
Ferdig

Varm opp en kjele, tilsett 2 ss med olje og med rød karri. Husk at hvis du bruker en annen type karri enn jeg bruker i denne oppskriften så kan denne være mye sterkere. Du må prøve deg litt frem. Stek karrien i oljen, pass på at du ikke har for mye varme på.

6
Ferdig

Tilsett deretter 5 dl kokosmelk og 5 dl kyllingkraft og rør godt. La dette småkoke i 5 minutter.
Ha oppi ca. 2 spiseskjeer soyasaus og 1 spiseskje sukker. Smak til med litt mer soyasaus om du ønsker mer salt, eller smak til med salt og pepper. Har du fishsauce kan du ha i en spiseskje med dette.

7
Ferdig

Sausen skal bli ganske tynn, men om du liker den litt tykkere kan du jevne den med litt maizenna som du rører ut i kaldt vann før du tilsetter litt og litt i den kokende sausen, til du får ønsket konsistens.
Skru ned varmen og ha oppi kyllingbitene som er stekt med chili og hvitløk. La dette ligge å trekke i sausen, i 10 minutter.

8
Ferdig

Varm opp en steikepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen.

9
Ferdig

Varm godt opp før du serverer og strø over hakket koriander, sesamfrø og limesaft.
Server med ris.

10
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar