Kringle med kanelsirup og vaniljekrem

0 0
Kringle med kanelsirup og vaniljekrem

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

850 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær
150 gram melis
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
FYLL:
0.5 pakke vaniljekrem
70 gram meierismør
2 ss lys sirup
2-3 ts kanel
3 ss sukker
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 timer
  • Middels

Ingredienser

  • FYLL:

Fremgangsmåte

Del

Jeg elsker gjærbakst, og denne oppskriften på kringle med kanelsirup og vaniljekrem er ingen unntak!

Kanel og sukker er blandet med smør og sirup for å få til det gode, litt klissete fyllet. Kringla er fylt med vaniljekrem i midten som gjør at kringla blir veldig saftig og hver bit smaker ekstra godt 🙂 Kringle er perfekt å lage til bursdagsselskaper og andre samlinger av familie og venner, men er også god å ha med i tursekken. Hva er vel ikke bedre enn  å sette seg ned å ta en pause på toppen av en fjelltopp med nybakt kringle og en kopp kaffe? 🙂

Kjøkkenmaskin eller kna for hånd?

Det er best om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften. Om du ikke har det kan du kna den sammen for hånd, men det krever litt mer arbeid. Jeg anbefaler deg å smeltet smøret og blandet det med melken i stedet for å kna inn terninger med smør på slutten av eltingen. Dette gjør det litt lettere 🙂

Oppbevaring:

Kringle og alt av annen type gjærbakst gjærbakst kan fryses ned. Det beste er om kringla fryses om den ikke skal spises samme dag som den lages. Bakeverket vil smake akkurat som nybakt når du tar det opp igjen fra fryseren, lar det tine en times tid på benken før du varmen det ett par minutter i ovnen på 150 grader ca 🙂

 

Kringle med kanelsirup og vaniljekrem

Bland gjerne litt melis med vann og ha over kringla etter den har kjølt ned litt på en rist. Det er best å servere kringla når den er litt lun. Hvis du er glad i gjærbakst anbefaler jeg deg å ta en titt på bollefocacciaen med vaniljekrem. Mye lik på smak, men kjekt med litt forandring 🙂

(Visited 120 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag bolledeigen:

Ha hvetemel, melis og kardemomme i en bakebolle.

2
Ferdig

Kutt smør i terninger og sett til sides på kjøkkenbenken. Dette skal knas inn i deigen til slutt.

3
Ferdig

Varm melken forsiktig opp, så den blir fingervarm. Pass på at den ikke blir for varm. Rør gjæren ut i den lunka melka og ha det oppi sammen med de tørre ingrediensene i bakebollen.

4
Ferdig

La maskinen stå på lav hastighet i 5-10 minutter slik at deigen blir knadd godt sammen.

5
Ferdig

Når alt er blandet godt sammen, tilsetter du litt og litt smør i terninger til alt er blandet godt inn. Ha maskinen på lav hastighet i 5-10 minutter for å få eltet alt skikkelig.

6
Ferdig

Ha et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie over bakebollen og sett deigen til heving et lunt sted. Enten på varmekablene på badet eller så kan du sette bakebollen oppi oppvaskkummen i litt lunket vann. La deigen heve i 30-45 minutter.

7
Ferdig

Lag kanelsirup:

Smelt smør i en kjele, og tilsett deretter sirup. Rør dette godt inn. Ha oppi sukker og kanel og rør godt sammen.

8
Ferdig

Form kringla:

Når deigen har blitt ca. dobbelt så stor, kna deigen litt sammen, og kjevle ut til en stor, tynn og avlang rektangel.

9
Ferdig

Smør utover kanelsirupen, et tykt lag.

10
Ferdig

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og ha vaniljekrem langs den lengste kanten på den store rektangelen.

11
Ferdig

Rull deretter sammen deigen. Start med den enden med vaniljekrem og rull deigen over vaniljekremen slik at det blir liggende i midten av rullen.

12
Ferdig

Når deigen er rullet sammen. Legg rullen på et brett med bakepapir, men skjøten ned.
Bruk en rein kjøkkensaks og klipp i deigen. Klipp gjerne litt tettere enn på bildet.

13
Ferdig

Dra de klipte strimlene, annen hver gang, innover og utover slik at du får lignende mønster som på bildet. Legg et kjøkkenhåndkle over og la heve i ca. 20 minutter.

14
Ferdig

Rør sammen ett egg og pensle over kringla.

15
Ferdig

Steik midt i ovnen på 180 grader, over og undervarme, i ca. 15-20 minutter, til den er gylden og fin. Du trenger ikke steike den like mye som jeg gjorde ;)

16
Ferdig

La kringla kjøles ned på rist, før du har litt melis over. Kutt i stykker og server lun.

17
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

idamarietest

forrige
Bollefocaccia med vaniljekrem
neste
Kyllingwok med nudler og peanøtter
forrige
Bollefocaccia med vaniljekrem
neste
Kyllingwok med nudler og peanøtter

Legg Til Din Kommentar