Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri

0 0
Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Kylling:
600 gram kylling lårfilet
1 ss Santa Maria kyllingkrydder
1 ss gult karripulver
2 ss olje
1 ss meierismør
1.5 dl kremfløte
Suppen:
1 ss meierismør
1 løk
0.5 purreløk
3 hvitløksfedd
3 store champignon
0.5 squash
400 gram hakkede tomater
2 ts sukker
5 dl utvannet hønsebuljong
2.5 dl kokosmelk
1 pose á50 gram rucculasalat
Smak til med:
salt
2 ss sweet chili saus
1 ss soyasaus
2 ts gult karripulver
Inneholder:
  • Gluten Free
  • Laktose
  • Spicy
  • 45 minutter
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • Kylling:

  • Suppen:

  • Smak til med:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskriften på en supergod, kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri + masse deilige grønnsaker! I tillegg til rucculasalat som virkelig gir denne suppen et stort løft! Det høres kanskje rart ut, men stol på meg, det blir utrolig godt! Er du glad i kyllingsupper? Da anbefaler jeg også denne kyllingsuppen jeg har på bloggen 🙂

Kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri

Tips!

  • Du kan fint bruke vanlig kyllingfilet, i stedet for kylling lårfilet. Men vent med å ha i kyllingfiletene til det er ett par minutter igjen av koketiden. Hvis ikke blir kyllingen veldig tørr. Kyllling lårfilet har mer fett og tåler derfor å koke lengre uten at det blir tørt.
  • Bruk det du har av grønnsaker; blomkål, kål, rødløk, gulrøtter, brokkoli, sukkererter!

Ser den ikke god ut? ❤️

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

(Visited 300 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt klar grønnsakene:

Kutt champignon og squash i små terninger. Finkutt purreløk, løk og hvitløk.

2
Ferdig

Mariner og stek kylling

Ha kylling lårfilet i en liten poste, tilsett olje, kyllingkrydder og gult karripulver. Lukk igjen posen og kna krydder og oljen jevnt utover kyllingbitene.

3
Ferdig

Varm opp en stekepanne til den er skikkelig varm! Ha litt olje i stekepannen og skru ned til 7 av 9 i styrke - fordel deretter kyllingbitene utover stekepannen. La de steke i 3-4 minutter på den ene siden, før du snur dem rundt. Tilsett smør og la de steke i 3-4 minutter på den andre siden. Trekk stekepannen til sides og la kyllingen hvile.

4
Ferdig

Varm opp en kjele med en spiseskje smør. Ha oppi purreløk, løk og hvitløk og la frese i smøret i ett par minutter.

5
Ferdig

Tilsett hakkede tomater + sukker og la koke ett par minutter.

6
Ferdig

Tilsett hønsebuljong og kokosmelk. La koke videre.

7
Ferdig

Ta kyllingen ut av stekepannen og kutt i skiver.

8
Ferdig

I stekepannen vil det nå være igjen litt fett med krydder. Ha oppi fløte og kok opp.

9
Ferdig

Når fløten koker, tilsett kyllingbitene, squash og champignon.

10
Ferdig

La koke ett par minutter til det blir litt tykkere.

11
Ferdig

Ha deretter den kremede kyllingen over i kjelen med resten av suppen. La alt koke sammen i 5-10 minutter på svak varme. Smak til med gult karripulver, sweet chilisaus og soyasaus (velg glutenfri soyasaus om du har cøliaki). Når suppen smaker godt og har kokt ferdig, tilsett finhakket rucculasalat. Rør rundt og server! :)

12
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Solskinnsboller med bringebær
neste
Pasta med kremet kantarellsaus og spekeskinke
forrige
Solskinnsboller med bringebær
neste
Pasta med kremet kantarellsaus og spekeskinke

Legg Til Din Kommentar