Kokosmakroner
seige inni, sprø utenpå!

0 0
Kokosmakroner

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
200 gram kokos
200 gram sukker
150 gram eggehvite
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
Kjøkken:
  • 1 time
  • Porsjoner 30
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Kokosmakroner er enkelt og noe som hører julen til. Jeg synes de er best når de er seige inni, og sprø utpå. For at kokosmakronene skal holde seg slik frem til jul, er det lurt å fryse de ned, og ta de opp like før de skal serveres. De smaker ekstra godt om de varmes ett minutt i varm ovn, rett før servering 🙂

 

(Visited 4 492 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

2
Ferdig

Skill eggehviter fra eggeplommene, og ha det i en kjele med tykk bunn. Ha i kokos, sukker og vaniljesukker og bland det godt sammen med en slikkepott. Bruk en slikkepott som tåler varme. Rør godt i bunn!

3
Ferdig

Sett kjelen på middels/høy varme. Pass på at eggehviten ikke stivner og klumper seg. Hvis du rører godt rundt hele tiden, så går dette fint.

4
Ferdig

Blandingen vil se litt løs ut i starten av oppvarmingen, slik som på bilde, men den vil sette seg og bli mer "luftig" etterhvert. Blandingen skal bli god og varm, og dette tar fra 5-10 minutter.

5
Ferdig

Når blandingen har blitt varm og "seig", og du ser sukkeret har smeltet litt inn i massen, tar du kjelen vekk fra varmen.

6
Ferdig

Fordel blandingen på stekebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer til å fordele massen.

7
Ferdig

Stek kokosmakronene i forvarmet ovn på 200 grader i ca 8-12 minutter (midt i ovnen). Stek ett og ett brett om gangen.
Kokosmakronene er ferdige når de er gyldne og fine. De vil være litt "bløte" når de tas ut av ovnen, men de vil bli sprø utpå når de får kjølt seg ned.

8
Ferdig

Frys kokosmakronene ned i fryseposer. Eller oppbevar de på glass eller i en kakeboks hvis det ikke er lenge til de skal serveres. Det er lurt å fryse de ned for å bevare den seige konsistensen :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pizzasnurrer med havregryn
neste
Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus
forrige
Pizzasnurrer med havregryn
neste
Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus

Legg Til Din Kommentar