Kantarellrisotto

0 0
Kantarellrisotto

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2.5 dl risottoris
4 ss olje
1 løk
3 hvitløksfedd
1 gulrøtter
1.5 dl hvitvin
6 dl kraft Du kan bruke grønnsakskraft/buljong, kjøttkraft/buljong, blåskjellkraft, skalldyrkraft eller kyllingkraft.
100 gram revet parmesan
0.5 sitron sitron
500 gram kantareller
3 dl kremfløte
1 bunt fersk gressløk
  • 30
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Kantarellrisotto med smørstekte kantareller er så utrolig godt! Nå som man kan plukke masse deilige kantareller i skogen, tenkte jeg det passet fint å legge ut oppskrift på denne deilige retten. Risottoen passer godt til både hvit fisk, andebryst, kyllingfilet og til biff. Om du ikke får tak i kantareller kan du bruke en annen type sopp 🙂

 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Start med å finkutte alle grønnsakene og rasp parmesanen.

2
Ferdig

Krem kantarellene:

Stek kantarellene på HØY varme uten olje og smør i steikepanna. Det kan være lurt å steke opp litt og litt siden kantarellene slipper mye væske.

3
Ferdig

Når du har stekt all soppen, ha det tilbake igjen i steikepanna med en halv løk som en finkuttet. Stek det litt sammen og strø over salt og pepper.

4
Ferdig

Ha deretter på halve mengden med kremfløte og la det koke i noen minutter til du får en tykk kremet soppblanding. Sett deretter til sides mens du lager risottoen.

5
Ferdig

Lag risottobasen:

Varm opp en kjele med 4 ss olje. Når oljen er varm, ha på de finhakkede grønnsakene og fres de lett ett lite minutt.

6
Ferdig

Tilsett deretter risottorisen, og stek sammen med grønnsakene i 3-4 minutter, til risen er blitt litt blank på kantene. Bruk en slikepott som tåler varme, til å røre rundt med! Da slipper du å få harde riskorn oppover kantene som blander seg med risottoen når den er ferdig.

7
Ferdig

Ha deretter på hvitvin og la det koke på svak varme til hvitvinen er fordampet. Det er viktig at du rører hele tiden.

8
Ferdig

Når hvitvinen har fordampet, tilsett ca. en halv desiliter kraft om gangen, rør rundt til det fordamper. Pass på at det ikke blir en kjempetykk grøt, da må du tilsette mer kraft.

9
Ferdig

Tilsett den kremede soppblandingen og resten av kremfløten når du kjenner riskornene fortsatt er litt harde, men har noen minutters koketid igjen.

10
Ferdig

Rør godt rundt, og tilsett mer kraft om du merker den blir altfor tykk.

11
Ferdig

Når risokornene kjennes ferdig ut, tilsett raspet parmesan, finhakket gressløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper til du synes den smaker godt!

12
Ferdig

Server med smørstekte kantareller. Stek de raskt i en varm, tørr stekepanne og tilsett en skje med meierismør på slutten av steketiden. Strø over finhakket gressløk.

13
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus
neste
Kveite med risotto og smørsaus
forrige
Vaniljepannacotta med bjørnebærsaus
neste
Kveite med risotto og smørsaus

Legg Til Din Kommentar