0 0
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bolledeig:
6 dl H-melk
950 gram hvetemel
150 gram sukker
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
20 gram fersk gjær
1 ts kanel
1 klype salt
Kanelfyll:
100 gram mørk/lys sirup
100 gram meierismør
4 ss sukker
4 ts kanel
0.5 ts salt

Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene

Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 timer
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • Bolledeig:

  • Kanelfyll:

Fremgangsmåte

Del

Kjært barn har mange navn, og det samme gjelder vel for denne baksten! Kanelboller er en absolutt favoritt når det kommer til gjærbakst, og jeg elsker når kanelfyllet blir litt klissete! For å få til det må man ha litt sirup i fyllet, alt står forklart nedover i oppskriften 🙂

1 oppskrift gir 30-35 boller

(Visited 152 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag deigen

Ha romtemperert melk (varm opp litt av melken og bland med resten av den kalde melken) i en bakebolle. Melken skal være romtemperert, ikke for varm. Ha oppi gjær, hvetemel, sukker, kanel, salt og kardemomme. Bruk eltekrok, og la maskinen gå i ca. 10 minutter.

2
Ferdig

Kutt romtemperert smør i terninger. Hvis smøret er kaldt, kutt i terninger og varm noen sekunder i mikrobølgeovnen.

3
Ferdig

Når deigen har eltet i ca. 10 minutter, tilsett litt og litt smør, og la deigen elte videre i 10 - 20 minutter. Jo lenger du elter deigen, jo bedre resultat får du!

4
Ferdig

Når deigen er ferdig eltet, sett deigen til heving. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la den heve i ca. en time.

5
Ferdig

Når deigen står til heving, kan du lage klart kanelfyllet. Bland alle ingrediensene i en liten kjele, og kok opp. Sett til sides.

6
Ferdig

Når deigen er ferdig hevet, del deigen i to.

7
Ferdig

Kjevle ut til en avlang rektangel. Smør litt smør på bordplaten om deigen henger seg fast. Du trenger ikke bruke mer hvetemel.
Smør utover kanelfyllet og rull sammen. Kutt deretter rullen opp i mindre biter, og lett på et bakebrett med bakepapir.

8
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la heve i 15-20 minutter. Pensle deretter med et sammenpisket egg.

9
Ferdig

Stek på 200 grader, over- og undervarme i ca. 8-12 minutter, til bollene er blitt gylden brune.

10
Ferdig

Bland sammen melis med litt vann og ha over de lune bollene, om du vil :)

11
Ferdig

Skal bollene spises en annen dag, kjøl de ned på rist, og pakk de deretter i poser og ha de i fryseren. Ta de opp til tining en liten time før de skal spises, og varm de gjerne 3-4 minutter på 150 grader varmluft, før de skal serveres.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian
neste
Eplestang med kanelfyll
forrige
Grønnsakssuppe med pølser, kjøtt og timian
neste
Eplestang med kanelfyll

En Kommentar Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar