Ida Maries vårruller
med kjøttdeig, risnudler og kål

0 0
Ida Maries vårruller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig Du kan bruke kjøttdeig av storfe, kylling eller svin
4 gulrøtter
2 løk
0.5 hodekål
3 hvitløksfedd
1 rød chili
5 ss soyasaus
5 ss sweet chili saus
5 ss østerssaus
1 pakke tynne risnudler Ikke bruk risnudler som er egnet for Pad Thai, men bruk de risnudlene som er veldig tynne.
Vårrulldeig
2 egg
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Spicy
Kjøkken:
  • 1 TIME + FRITERING
  • Porsjoner 20
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Du kan droppe kjøttdeigen i disse vårrullene hvis du ønsker vegetarruller. Vårruller er perfekte i matboksen. De kan stekes kvelden før, og sendes med kalde i nistepakka. Har man tilgang på mikrobølgeovn på skole eller jobb, kan de varmes lett der 🙂

 

(Visited 9 276 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Legg pakken med vårrulldeig/filodeig på benken til tining. Jeg bruker vårrulldeigen som på bildet over.

2
Ferdig

Kutt grønnsaker

Rasp gulrøtter på den groveste siden av raspen. Finsnitt kål og kutt i litt mindre biter.
Finhakk løk, chili og hvitløk.

3
Ferdig

Steik kjøttdeigen - tilsett finhakket hvitløk, løk og chili når kjøttdeigen nærmer seg ferdig. La dette steke litt sammen med kjøttdeigen et lite minutt, før du tilsetter soyasaus, sweet chili saus og østerssaus. Rør godt sammen og ha det over i en stor bakebolle.

4
Ferdig

Varm opp steikepannen igjen, ha i litt olje og stek grønnsakene kjapt i et lite minutt. Ha over litt soyasaus og fres med i noen sekunder og grønnsakene over i samme bolle som den stekte kjøttdeigen.

5
Ferdig

KOK NUDLENE:

Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker, trekk kjelen vekk fra varmen og ha nudlene oppi. La de ligge å trekke til de er ferdige.
Ikke la de ligge for lenge, da blir de litt "slimete".
Når nudlene er ferdig kokt, skyll de i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Kutt nudlene i mindre biter med en rein saks.

6
Ferdig

Bland deretter nudlene med grønnsakene og kjøttdeigen i den store bakebollen. Bland det godt sammen og smak til med eventuelt mer soyasaus.

7
Ferdig

RULL SAMMEN VÅRRULLENE:

Ha klar bollen med vårrullfyllet, en skål med 2 sammenpiskede egg, en pensel og vårrullefsene.

For at vårrullarkene ikke skal tørke ut kan det være lurt å våte til et rent kjøkkenhåndkle og pakke arkene inn i håndkle. Ta forsiktig av ett og ett ark når du skal rulle de.

8
Ferdig

Legg en filodeiglefse slik at det ene hjørnet peker FRA deg.
Ha deretter litt fyll i midten av den firkantede filodeiglefsen.
Rull deigen over fyllet, brett inn kantene når du har kommet halveis.
Pensle litt egg i hjørnet som peker FRA deg og rull sammen, slik at vårrullen limes i slutten :)
Hvis lefsene revner litt eller at fyllet inni blir for bløtt kan det være lurt å bruke dobbel deig, men dette trengs ikke om vårrullen ser tett ut.

9
Ferdig
VIKTIG!

NOEN FORHÅNDSREGLER DU MÅ TA FØR DU SKAL FRITERE:

1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Tilfelle det tar fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
2. ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, punktet over.
3. Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
4. IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALEINE!
5. Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides, og la oljen stå å kjøle seg ned! Ikke hurtigkjøl med vann eller noe annet.

10
Ferdig

FRITYRSTEKING AV VÅRRULLER:

Når alle vårrullene er rullet, heller du en liter med nøytral olje oppi en kjele. Rapsolje eller solsikkeolje er en smaksnøytral olje som tåler varme! Hvis du har frityrkoker kan du bruke det.

Det er viktig at oljen er varm nok før du har vårrullene oppi, slik at vårrullene blir sprø. Temperaturen skal ligge på ca. 180 grader. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe bakenden på en tresleiv eller en vårrull ned i oljen, hvis den begynner å boble, er oljen klar. Ikke ha for mange i om gangen, da synker temperaturen på oljen og vårrullene blir ikke sprø.

11
Ferdig

Når de begynner å få en gylden farge, tar du de opp av kjelen og legger de på en rist med papir under, eller direkte på papir, for at oljen skal renna av.
Hvis du skal steke mange er det lurt å holde de varme i stekeovnen på 110 grader.

Du kan fryse vårrullene ned før du friterer de, la de tine en times tid på benken før de friteres. Prøv å tørk av litt av fuktigheten/isen som legger seg utpå vårrullene før du har de oppi frityren.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sprøstekt laks med blomkålris
neste
MYKE HORN MED OST OG SKINKE
forrige
Sprøstekt laks med blomkålris
neste
MYKE HORN MED OST OG SKINKE

En Kommentar Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar