Ingredienser
-
900 gram hvetemel
-
5.5 dl H-melk
-
50 gram sukker
-
2 ts salt
-
0.5 pakke fersk gjær
-
1 egg
-
50 gram meierismør
-
litt sesamfrø
-
Pensling:
-
1 egg
Fremgangsmåte
Hjemmelagde hamburgerbrød er så godt og enkelt å lage. Det som er bra er at man kan lage opp mange, og ta de opp fra fryseren og tine de litt på benken eller i ovnen før servering. De vil da smake som ferske.
Test gjerne ut oppskriften på hamburger med chilimajones og syltet rødløk! Den er helt fantastisk 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Ha alle ingrediensene i bakebollen utenom sesamfrø og det ene egget, og kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter, til alt har blandet seg god sammen. |
2
Ferdig
|
Sett bakebollen med et kjøkkenhåndkle over, til heving, på et lunt sted. Gjerne på varmekablene på badet, i oppvaskkummen med lunket vann eller i nærheten av en ovn. La deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 40 minutter. |
3
Ferdig
|
Ta deigen ut av bakebollen, og del i stykker på ca. 100 gram per del. |
4
Ferdig
|
Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett de til heving igjen på et lunt sted. Når det har gått 10 minutter, press alle hamburgerbrødene litt flate med håndflaten. La de deretter heve i ca. 30-40 minutter. |
5
Ferdig
|
Når hamburgerbrødene har blitt dobbelt så store, press de litt ned igjen, pensle med egg, og strø på sesamfrø. |
6
Ferdig
|