Hjemmelagde hamburgerbrød

0 0
Hjemmelagde hamburgerbrød

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
900 gram hvetemel
5.5 dl H-melk
50 gram sukker
2 ts salt
0.5 pakke fersk gjær
1 egg
50 gram meierismør
litt sesamfrø
Pensling:
1 egg
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • 2 timer
  • Porsjoner 20
  • Middels

Ingredienser

  • Pensling:

Fremgangsmåte

Del

Hjemmelagde hamburgerbrød er så godt og enkelt å lage.  Det som er bra er at man kan lage opp mange, og ta de opp fra fryseren og tine de litt på benken eller i ovnen før servering. De vil da smake som ferske.

Test gjerne ut oppskriften på hamburger med chilimajones og syltet rødløk! Den er helt fantastisk 🙂

 

 

(Visited 201 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha alle ingrediensene i bakebollen utenom sesamfrø og det ene egget, og kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter, til alt har blandet seg god sammen.

2
Ferdig

Sett bakebollen med et kjøkkenhåndkle over, til heving, på et lunt sted. Gjerne på varmekablene på badet, i oppvaskkummen med lunket vann eller i nærheten av en ovn. La deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 40 minutter.

3
Ferdig

Ta deigen ut av bakebollen, og del i stykker på ca. 100 gram per del.
Trill til runde "boller" og legg på et stekebrett med bakepapir

4
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett de til heving igjen på et lunt sted. Når det har gått 10 minutter, press alle hamburgerbrødene litt flate med håndflaten. La de deretter heve i ca. 30-40 minutter.

5
Ferdig

Når hamburgerbrødene har blitt dobbelt så store, press de litt ned igjen, pensle med egg, og strø på sesamfrø.
Stek midt i forvarmet ovn, 180 grader, i ca 15 minutter til hamburgerbrødene er gylne og fine.

6
Ferdig

La de avkjøles på rist, før du deler de i to, pensler innsiden med litt smør, og stekes i ovnen ett par minutter før servering.
Server til deilig hjemmelaget hamburger, som du finner oppskrift på her på bloggen! Søk på hamburger i søkefunksjonen på framsiden :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kyllingsalat med cashewnøtter
neste
Hjemmelaget hamburger med chilimajones
forrige
Kyllingsalat med cashewnøtter
neste
Hjemmelaget hamburger med chilimajones

Legg Til Din Kommentar