Ingredienser
-
1500 indrefilet av okse
-
4 klyper maldonsalt
-
200 gram meierismør
-
8 hvitløksfedd
-
4 kvaster fersk timian
-
kvernet pepper
-
steiketermometer
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Skal du ha gjester og biff står på menyen, anbefaler jeg deg helstekt indrefilet av okse. Den gjør seg selv, da du kan sette den inn ett par-tre timer før gjestene kommer! Du vil i tillegg ha mer kontroll over stekegradene, enn om du steiker porsjonsbiffer. Server gjerne med sellerirotkrem med trøffelolje, rødvinssaus og fløtegratinerte poteter.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer! ?
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Ha litt olje i steikepannen og la pannen bli skikkelig varm før du har indrefileten oppi. La den ligge å steke på høy temperatur i ca et minutt, før du snur fileten rundt. Pass på at du får brunet alle sidene på fileten. Selvom det ryker litt trenger du ikke skru ned varmen. Kjøttet trenger å få en skikkelig bruneskorpe rundt hele fileten. Når fileten har blir brunet godt rundt på alle sider, legg fileten i en ildfast form. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Sett deretter termometeret inn i midten av indrefileten og still termometeret på 58 grader hvis du ønsker perfekt rosa kjerne. Er du glad i biffen litt mer stekt, anbefaler jeg en kjernetemperatur på 62 grader. |
6
Ferdig
|
Sett den ildfaste formen inn i ovnen på 90 grader. Jeg pleier å snu litt på kjøttstykket med jevne mellomrom i smøret for å få god smak på kjøttet. La kjøttet stå i ovnen til du har fått den kjernetemperaturen du ønsker. Følg med på termometeret eller bruk digitalt steketermometer hvor du stiller inn temperaturen du ønsker med varsling når den er ferdig. |
7
Ferdig
|
TIPS 1Steker du flere fileter, eller har delt opp i mindre stykker, er det lurt å sette termometeret inn i det minste stykket. Når termometeret når 58 grader, tar du ut det minste stykket og de andre stykkene som er jevnstore, og setter termometeret inn i det største. Setter du termometeret inn i den største fileten fra starten av vil de mindre stykkene bli godt stekt når det største stykket får den ønskelige temperaturen. La stykkene du har tatt ut av ovnen ligge å hvile til alle stykkene er ferdig. La også det største stykket få hvile i 15-20 minutter. Putt gjerne filetene inn i ovnen ett par minutter og rull de rundt i smøret før du skjærer de opp. |
8
Ferdig
|
TIPS 2Det er viktig at du lar kjøttet få hvile. Hvis du kutter det for tidlig vil kjøttsaften renne ut, og du vil få en tørr biff. Del fileten opp i passe stykker og server med ønsket tilbehør. Husk at endestykkene blir litt bedre stekt enn resten, så det kan være lurt å gi disse til de som ønsker biffen sin litt godt stekt :) |
9
Ferdig
|
TIPS 3 |
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Har brukt denne oppskriften flere ganger.
Det har alltid blitt vellykket. Tusen takk.
Så hyggelig å høre ?
Hei tar alt 3 timer eller tar det ca 3 timer med selve fileen? Greit p vite for å legge en plan.
Hei! Det tar ca.3 timer tilsammen, men det avhenger veldig av tykkelsen på filetene og hvor kjapt du gjør det.