Hamburger med ost, chili og hvitløk
med hvitløksdressing og stekt sopp

0 0
Hamburger med ost, chili og hvitløk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
HAMBURGER
400 gram karbonadedeig
1 stk rød chili
1 fedd hvitløksfedd
1 stk eggeplomme
0.5 rødløk
1 bunt fersk persille
2 klyper salt og pepper
ost
DRESSING
3 ss rømme
3 ss majones
1 hvitløksfedd
salt og pepper
TILBEHØR
salat
4 skiver tomat
2 skiver rødløk
2 stk hamburgerbrød
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 2
  • Enkel

Ingredienser

  • HAMBURGER

  • DRESSING

  • TILBEHØR

Fremgangsmåte

Del

Ingenting er som en deilig hjemmelaget hamburger med ost, chili og hvitløk, med mange gode smaker og deilig dressing. Denne oppskriften gir to store digge burgere. I stedet for potetbåter eller pommes frites ved siden av, kan det være godt å steike båter av sopp og løk i litt olje og smør.

Vil du lage hamburgerbrødene selv, har jeg lagt ut oppskrift på det her!

Hamburger med ost chili og hvitløk

(Visited 3 625 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Steg 1 - Lag burgerne

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kna det godt sammen til en fast deig.

2
Ferdig

Steg 2 - Form burgerne

Når deigen er godt blandet, form til to store fine burgere. Pass på at de blir like store slik at de trenger like lang tid på å stekes.

3
Ferdig

Steg 3 - Brun burgerne

Brun burgerne på hver side i steikepanna i litt olje. Sørg for at steikepanna er skikkelig varm, før du har burgerne oppi. La de brunes i 1-2 minutter på hver side før du legger de i en ildfast form og setter de i forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter. Ha på ett par skiver med ost når det er ett par minutter igjen av steketiden i ovnen. Velg den osten du synes er god, feks. jarlsberg, cheddar eller vanlig gulost.

Du kan sjekke om burgeren er ferdig ved å stikke en kniv i midten av burgeren for å se. Det er godt hvis den er litt lyse rosa inni :)

4
Ferdig

Steg 4 - Lag dressing og gjør klar tilbehøret

Når hamburgerne er i ovnen kan dressingen lages.
Bland sammen rømme, majones, finhakket hvitløk, litt salt og pepper.
Vask litt salat, kutt tomat og rødløk.
Gjør klar hamburgerbrødene.

5
Ferdig

Steg 5 - legg opp hamburgerne

Jeg pleier først å legge dressing på hamburgerbunnen og deretter hamburgeren oppå der. Så legger jeg tomat, rødløk og salat oppå, før jeg topper med hamburgerbrødet som jeg har smurt dressing på. Da ligger burgeren stabilt og slipper å skli av salataen og tomatene og resten av tilbehøret.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks med creme fraiche- og persillesaus
neste
KYLLING PAD THAI
forrige
Laks med creme fraiche- og persillesaus
neste
KYLLING PAD THAI

Legg Til Din Kommentar