Gule bomber

0 0
Gule bomber

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Nøttekakene:
8 stk eggehvite
400 gram sukker
600 gram malte mandler
Gul krem:
8 M/L eggeplommer
3.5 dl kremfløte
200 gram sukker
5 ts maizenna
0.5 ts salt
4 ts ts vaniljesukker
300 gram meierismør
Pynt:
250 gram mørk kokesjokolade
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 1.5 time
  • Middels

Ingredienser

  • Nøttekakene:

  • Gul krem:

  • Pynt:

Fremgangsmåte

Del

Disse småkakene er fantastisk gode! Seige nøttekaker fylt med deilig gul krem, toppet med mørk kokesjokolade, kan jo ikke slå feil! For de som er glad i suksessterte, anbefaler jeg disse nydelige gule bombene. Det som er så bra er at de kan fryses og tas opp rett før servering. De er like gode iskalde som de er romtempererte. Det som også er bra er at kakene er glutenfrie 🙂

Du bør starte med å lage den gule kremen. Denne må kjøles helt ned før den kan fylles inni småkakene. Når den gule kremen står til avkjøling kan du lage nøttekakene 🙂

1 oppskrift gir ca. 30 gule bomber

 

(Visited 5 739 times, 6 visits today)

Steg

1
Ferdig

Gul krem:

Ha fløte, eggeplommer, maizenna, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele.
Det er VIKTIG at du rører med visp hele tiden. Den blir tykkere jo varmere den blir og det er derfor viktig å røre godt slik at det ikke blir klumper, og slik at den ikke svir seg i bunnen. Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert.

2
Ferdig

Etterhvert som du rører og kremen blir varmere vil den tykne, slik som på bildet
VIKTIG: La kremen småkoke maks ett minutt, mens du rører godt!

3
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør om gangen.
Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie, sett kaldt, gjerne over natten.

4
Ferdig

Lag nøttekakene:

Ha eggehviter i en ren bakebolle. Det er viktig å ikke få spor av eggeplomme i eggehviten, da vil ikke marengsen bli stiv.
Visp eggehviten til det begynner å skumme, tilsett deretter litt og litt sukker mens maskinen går på middels hastighet, til alt sukkeret er i. Sett deretter maskinen på full hastighet og visp til en luftig og blank marengs, til all sukkeret er løst opp.

5
Ferdig

Tilsett hakkede mandler, og vend inn med en slikkepott.
Du kan enten kverne mandlene i mandelkvern, eller så kan du kjøre mandlene i food-prosessor med knivblad.

6
Ferdig

Ha deretter røren i en sprøytepose og sprøyt de ut på bakepapir. Jeg liker når de ikke blir for tykke, men du velger selv hvor tykke du vil ha de.

7
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 180 grader, over- og undervarme, i 10-13 minutter.
La kakene kjøles ned på papiret før de legges over på en rist.

8
Ferdig

Sett kakene sammen:

Legg småkakene utover kjøkkenbenken. Ha den kalde gule kremen i en sprøytepose. Sprøyt fine gule roser på halvparten av nøttekakene, den andre halvparten legger du oppå.

9
Ferdig

Når du har sprøytet ut gul krem på halvparten, legger du de sammen.

10
Ferdig

Smelt sjokolade i mikrobølgeovnen. 10 sekunder om gangen, rør rundt. Når sjokoladen har smeltet, ha den over i en sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt over kakene slik som på bildet.

11
Ferdig

La sjokoladen stivne oppå kakene, før de pakkes i bokser og legges i fryseren.

12
Ferdig

Hvis kakene pakkes i en tett boks er de like gode etter ett år i fryseren. Jeg fant noen igjen i fryseren fra julen i fjor, og de er like gode nå :)

13
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften. Spør hvis du lurer på noe, og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under om du vil :)

Følg meg gjerne på Instagram, for å få oppdateringer når jeg legger ut nye oppskrifter på bloggen :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Maryland Cookies
neste
Hardinglefser med smørkrem
forrige
Maryland Cookies
neste
Hardinglefser med smørkrem

Legg Til Din Kommentar