Focacciabrød
Med soltørket tomat og oliven

0 0
Focacciabrød

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
5 dl vann
800 gram hvetemel
1.5 dl olivenolje
0.5 pakke fersk gjær
2 ss honning Du kan bruke sukker!
2 ts salt
100 gram soltørka tomat i olje
100 gram oliven
maldonsalt
fersk timian
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 1,5 time
  • Porsjoner 10
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Focacciabrød er bare så godt! Det passer til det meste, spesielt til de andre tapasrettene jeg har på bloggen! Oppskriften blir ca. 1 langpanne. Deigen skal bli ganske bløt, og helles rett i formen. Jeg anbefaler deg å kle formen med bakepapir sånn at det blir enkelt å få brødet ut av formen når det er ferdig stekt 🙂

(Visited 28 120 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Bland gjæren ut med lunket vann, honning og salt.

2
Ferdig

Kjør olje i blender sammen med oliven og soltørkede tomater. Hvis du kjøper soltørkede tomater som ikke ligger i oljelake, må du koke de soltørkede tomatene i ett par minutter før du kjører de i blender sammen med oljen.

3
Ferdig

Ha hvetemel i bakebollen med vannet som er blandet med gjær, honning og salt. Ha også oppi oljen som du har kjørt sammen med soltørkede tomater og oliven.

Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok til alt er god blandet. Du kan også blande det sammen for hånd om du ikke har kjøkkenmaskin.

4
Ferdig

Kle en langpanne eller en stor ildfast form med bakepapir. Ha litt olivenolje i bunn. Hell deigen over i formen og press ut med fingrene. Hell litt olivenolje over, strø på maldonsalt og urter om du har det :)

5
Ferdig

La brødene heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.

6
Ferdig

Sett brødene i ovnen som er forvarmet på 220 grader. La det steke i 20 minutter.
Skru varmen ned til 180 grader og la stå i ca 20 minutter til, det kommer litt an på hvor god ovn du har.

7
Ferdig

La brødet kjøle ned på rist.
Kutt brødet og server med hjemmelaget aioli som du lager av hjemmelaget majones og tilsetter hvitløk.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Meksikansk tacosuppe
neste
Pizzasnurrer med havregryn
forrige
Meksikansk tacosuppe
neste
Pizzasnurrer med havregryn

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei.
Sitter å leser på de fantastisk gode oppskrifter du har. Jeg skal i dag lage tapas med focacciabrød.
Det står i oppskriften: Bland gjæren ut med lunket vann, honning og salt. Men gjør står ikke på ingrediensene. Hvor mye gjær skal det være? Håper du kan hjelpe meg😀 Hilsen Lena

Hei! Jeg har skrevet inn en halv pakke med gjær i oppskriften nå! Må ha hoppet over det, så fint du ga beskjed 🙂 Håper det ikke var for seint. Ha en fin kveld 🙂

Takk for tilbakemelding, skal lage det i morgen sammen med alle de andre tapas rettene dine.
Hilsen Lena

Legg Til Din Kommentar