Fløtepoteter
med hvitløk og timian

0 0
Fløtepoteter

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 kg poteter Bruk feks. mandelpoteter eller amadinepoteter.
2 stk løk
4 stk hvitløksfedd
3 dl kremfløte
0.5 boks creme fraiche
1 bunt gressløk
3 kvaster fersk timian
salt og pepper
4 ss olje
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 TIME
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Disse fløtepotetene må du bare prøve! De er ekstra gode siden det er blanding av fløte og creme fraiche sammen med løk, hvitløk og urter. Fløtepoteter passer veldig godt til helstekt indrefilet av okse 🙂

 

(Visited 659 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.

2
Ferdig

Vask poteter og kutt de i skiver. Jeg brukte poteter som hadde tynt skall, så jeg slapp å skrelle de. Du kan bruke amadinepoteter eller mandelpoteter.

3
Ferdig

Bland potetene i en ildfast form sammen med halvparten av løken og 2 ss olje

4
Ferdig

Sett potetene i ovnen i 15 minutter.

5
Ferdig

Når potetene står i ovnen - varm opp ett par ss med olje i en stekepanne, fres resten av løken sammen med 3 fedd hvitløk som du har kuttet i grove biter og 2-3 kvister med fersk timian.

6
Ferdig

Når løken har blitt blank. Tilsett en boks med fløte og en halv boks med creme fraiche. Kok opp smak til med salt og pepper.

7
Ferdig

Ta potetene ut av ovnen og hell av eventuell væske som har kommet ut av potetene. Ha potetene oppi fløteblandingen og bland alt god sammen, tilsett noen kvaster med timian.

8
Ferdig

Ha i en halv bunt med finhakket gressløk eller persille om du har det.

9
Ferdig

Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 30-40 minutter.

10
Ferdig

Ta ut av ovnen når potetene er ferdige og har fått en gylden farge, strø finhakket gressløk over om du har det.
Disse potetene passer perfekt til biff eller kylling.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Syrlig rødløk
neste
Myke horn med havre
forrige
Syrlig rødløk
neste
Myke horn med havre

Legg Til Din Kommentar