Fløtekarameller
og karameller med melkesjokolade

0 0
Fløtekarameller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
CA. 100 KARAMELLER:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
3 dl lys sirup
60 gram meierismør
2 klyper maldonsalt
Inneholder:
  • Laktose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • CA. 100 KARAMELLER:

Fremgangsmåte

Del

Fløtekarameller hører julen til og er utrolig koselig å gi vekk i julegave 🙂 Disse karamellene er så utrolig gode! De smaker som smørbukk og de er enkle å lage. Så lenge du følger denne oppskriften så kan det ikke gå galt!

Det er viktig at du følger oppskriften og koker massen opp til den er 125 grader, du kan bruke et digitalt steketermometer for å sjekke temperaturen underveis.

Fløtekarameller

Fløtekarameller

(Visited 43 399 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem en kjele som har høye kanter, slik at det får plass til å koke godt oppi kjelen.

2
Ferdig

KOK ALT SAMMEN

Ha fløte, sukker, sirup, meierismør og maldonsalt i kjelen, og la hele blandingen koke til den er 125 grader. Rør underveis.

Det er viktig å la massen koke til den er 125 grader. Med lavere temperatur vil karamellene bli for bløte og ved høyere temperatur vil karamellene bli hardere.
Husk å mål temperaturen midt i massen, så du ikke måler temperaturen på kjelebunnen (som vil være mye høyere).

Vær forsiktig så du ikke brenner deg! Dette er en oppgave for de voksne, så kan barna være med på å kutte de opp og pakke inn :)

3
Ferdig

STØP I FORMEN

Legg et bakepapir i bunn av en langpanne eller en ildfast form. Det er lurt å spraye litt formfett i formen før du har bakepapiret oppi, slik at bakepapiret fester seg til kantene. Ha deretter karamellblandingen over i formen. Jeg pleier å doble denne oppskriften, og da bruker jeg stor ildfast form som er 25 X 35 cm, så det kan være lurt å finne en mindre form slik at karamellene ikke blir for lave.

Strø over litt maldonsalt om du ønsker det.
OBS! Hvis massen skiller seg (smøret flyter på toppen når den har stivnet). Ha massen tilbake i kjelen, tilsett litt fløte og rør godt. Varm massen opp igjen til 125 grader

4
Ferdig

AVKJØL OG KUTT I RUTER

La karamellmassen stivne i 1-2 timer før du løfter hele ut av formen og legger den over på et skjærebrett. Kutt den i ruter med en pizzakutter eller kniv.
Du kan måle opp med linjal så du får de cirka like store. Hvis du vil kutte de neste dag, setter du hele formen i kjøleskapet etter den har kjølt seg ned på kjøkkenbenken.

5
Ferdig

INNPAKKING AV KARAMELLER

En og en karamell må pakkes inn i innpakningspapir, hvis ikke vil de klistre seg sammen.
Det går an å kjøpe innpakningspapir som er beregnet for innpakking av karameller og sukkertøy, men jeg bruker mellomleggspapir.

6
Ferdig

Karamellene blir ekstra gode om du strør litt maldonsalt over, i tillegg til maldonsaltet som er i selve karamellene!

7
Ferdig

Karameller med melkesjokolade

Hvis du vil lage karameller med melkesjokolade, kan du følge samme oppskrift.
Når du har kokt massen opp til 125 grader, kjøler du den ned til ca. 80 grader før du rører inn 1 plate melkesjokolade.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows

Legg Til Din Kommentar