Enchiladas med kylling og grønnsaker
guacamole og salsa

0 0
Enchiladas med kylling og grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk kyllingfilet
1 løk
1 rødløk
1 paprika
2 ss tacokrydder Du kan lage ditt eget tacokrydder. Oppskrift finner du her på bloggen.
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
8 stk tortillalefser
200 gram ost
3 ss olje til steking
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Denne retten faller i smak for både store og små. Du kan bytte ut kyllingfilet med biffkjøtt, kjøttdeig eller bare grønnsaker om du ønsker et kjøttfritt måltid. Du justerer selv styrken med å ha i så mye chili du ønsker.

Lag gjerne hjemmelaget guacamole, tomatsalsa eller fetaostsalat som passer godt til denne retten. Oppskriftene finner du i kategorien “Sauser og dressinger”.

Du kan lage klart alt dagen i forveien. Ta den ut neste dag av kjøleskapet, ha aluminiumsfolie rundt og stek i 45 minutter på 160 grader slik at kyllingfyllet blir gjennomvarmet. Ta av folien de siste 5 minuttene for å få osten gratinert.

(Visited 1 563 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt grønnsaker og kylling:

Kutt 1 gul løk, 1 rødløk og 1 rød paprika i strimler.
Finkutt 1 rød chili og 3 fedd med hvitløk.
Kutt kyllingfilet i passe store strimler
Rasp ca 200 gram ost til gratinering.

2
Ferdig

Mariner kyllingbitene:

Ha kyllingbitene i en brødpose med 3 ss olje, og 2 ss tacokrydder. Bland det godt sammen.

Du kan bruke ferdig tacokrydder du får kjøpt i butikken, men råder deg til å lage selv med min enkle oppskrift. Du finner oppskriften i kategorien "Krydder". Du kan lage opp masse om gangen, så du har stående i skapet.

3
Ferdig

Steik kyllingbitene:

Varm opp en steikepanne og sørg for at steikepannen er skikkelig varm før du har de marinerte kyllingbitene oppi.
La kyllingen ligge å steke ett par minutter før du snur det rundt og steker det lett på andre siden.

4
Ferdig

Når kyllingkjøttet begynner å bli ferdig, tilsett chili, hvitløk, gul løk, rødløk og paprika som du har kuttet på forhånd.

5
Ferdig

Rør grønnsakene godt rundt og la steke sammen med kyllingen ett lite minutt før du tilsetter en boks med hakkede tomater.
Rør det godt sammen og la det putre i 5 minutter.
Smak til med eventuelt mer krydder eller salt.

6
Ferdig

Pakk i tortillalefser:

Fordel blandingen på 8 store tortillalefser. Bruk gjerne glutenfrie hvis du er allergisk mot det.
Pakk lefsene inn slik at fyllet ikke renner ut.
Legg de deretter i en ildfast form og strø ost over.

7
Ferdig

Sett formen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gylden og fin

8
Ferdig

Server gjerne de fylte lefsene sammen med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole, fetaostsalat og rømme. Oppskrift finner du i kategorien "Sauser og dressinger".

9
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kylling Tikka Masala
neste
Guacamole
forrige
Kylling Tikka Masala
neste
Guacamole

Legg Til Din Kommentar