Enchiladas med kylling og grønnsaker
guacamole og salsa

0 0
Enchiladas med kylling og grønnsaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk kyllingfilet
1 løk
1 rødløk
1 paprika
2 ss tacokrydder Du kan lage ditt eget tacokrydder. Oppskrift finner du her på bloggen.
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
8 stk tortillalefser
200 gram ost
3 ss olje til steking
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Denne retten faller i smak for både store og små. Du kan bytte ut kyllingfilet med biffkjøtt, kjøttdeig eller bare grønnsaker om du ønsker et kjøttfritt måltid. Du justerer selv styrken med å ha i så mye chili du ønsker.

Lag gjerne hjemmelaget guacamole, tomatsalsa eller fetaostsalat som passer godt til denne retten. Oppskriftene finner du i kategorien “Sauser og dressinger”.

Du kan lage klart alt dagen i forveien. Ta den ut neste dag av kjøleskapet, ha aluminiumsfolie rundt og stek i 45 minutter på 160 grader slik at kyllingfyllet blir gjennomvarmet. Ta av folien de siste 5 minuttene for å få osten gratinert.

(Visited 1 936 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt grønnsaker og kylling:

Kutt 1 gul løk, 1 rødløk og 1 rød paprika i strimler.
Finkutt 1 rød chili og 3 fedd med hvitløk.
Kutt kyllingfilet i passe store strimler
Rasp ca 200 gram ost til gratinering.

2
Ferdig

Mariner kyllingbitene:

Ha kyllingbitene i en brødpose med 3 ss olje, og 2 ss tacokrydder. Bland det godt sammen.

Du kan bruke ferdig tacokrydder du får kjøpt i butikken, men råder deg til å lage selv med min enkle oppskrift. Du finner oppskriften i kategorien "Krydder". Du kan lage opp masse om gangen, så du har stående i skapet.

3
Ferdig

Steik kyllingbitene:

Varm opp en steikepanne og sørg for at steikepannen er skikkelig varm før du har de marinerte kyllingbitene oppi.
La kyllingen ligge å steke ett par minutter før du snur det rundt og steker det lett på andre siden.

4
Ferdig

Når kyllingkjøttet begynner å bli ferdig, tilsett chili, hvitløk, gul løk, rødløk og paprika som du har kuttet på forhånd.

5
Ferdig

Rør grønnsakene godt rundt og la steke sammen med kyllingen ett lite minutt før du tilsetter en boks med hakkede tomater.
Rør det godt sammen og la det putre i 5 minutter.
Smak til med eventuelt mer krydder eller salt.

6
Ferdig

Pakk i tortillalefser:

Fordel blandingen på 8 store tortillalefser. Bruk gjerne glutenfrie hvis du er allergisk mot det.
Pakk lefsene inn slik at fyllet ikke renner ut.
Legg de deretter i en ildfast form og strø ost over.

7
Ferdig

Sett formen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gylden og fin

8
Ferdig

Server gjerne de fylte lefsene sammen med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole, fetaostsalat og rømme. Oppskrift finner du i kategorien "Sauser og dressinger".

9
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kylling Tikka Masala
neste
Guacamole
forrige
Kylling Tikka Masala
neste
Guacamole

Legg Til Din Kommentar