Dronning Maud
med bringebærsaus

0 0
Dronning Maud

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
DRONNING MAUD:
4 stk egg
4 ss sukker
4 dl kremfløte
4 plater gelatin
1 plate kokesjokolade
BRINGEBÆRSAUS:
frosne bringebær
sukker
vann
vaniljesukker
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • DRONNING MAUD:

  • BRINGEBÆRSAUS:

Fremgangsmåte

Del

Har du smakt Dronning Maud før? Jeg smakte det for første gang da jeg flyttet til Haugesund da jeg var 16 år, og har etter det lagd denne desserten hundrevis av ganger på jobb og hjemme når vi skal ha gjester!

Desserten er opprinnelig fra Haugesund og ble kalt for Haugesundsdesserten. Den ble laget av en lokal konditor da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte byen under kroningsferden i 1906, og fikk derfor navnet Dronning Maud!

Det skal egentlig ikke være bringebærsaus til Dronning Maud, men jeg synes det er godt med bringebær til sjokolade.

 

Dronning maud

(Visited 1 804 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Mål opp alle ingrediensene

Mål opp alle ingrediensene og rasp kokesjokoladen med en den groveste siden på et vanlig rivjern.
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.

2
Ferdig

Visp kremen

Visp kremfløten til en myk krem. Den skal ikke stivpiskes! Dette går veldig raskt, så følg med!
Sett kremen i kjøleskapet når du skal vispe eggedosis. Det er viktig at kremen holder seg kald.

3
Ferdig
10-15 minutter

Lag eggedosis

Bland sukker og egg i bakebollen og la kjøkkenmaskinen gå på full hastighet med visp, til eggedosisen blir luftig og stiv. La maskinen gå i ca. 10 minutter.

4
Ferdig

smelt gelatinen

Når eggedosisen nærmer seg ferdig kan du smelte gelatinen.
Ta gelatinplatene opp av vannet, og skvis ut mest mulig av vannet. Legg de myke gelatinplatene i en liten kjele, og tilsett 2 spiseskjeer vann. Bruk en slikkepott og rør godt rundt hele tiden mens den smelter. Varm gelatinen opp til det begynner å småkoke og trekk vekk fra varmen. Dette går veldig fort, så pass på hele tiden!

5
Ferdig

Bland gelatinen med eggedosisen

Hell den varme gelatinen i eggedosisen mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Hell en tynn stråle med gelatin ned i eggedosisen. Pass på at du ikke heller ned langs kanten på innsiden av bollen, da vil den stivne langs kanten og det blir klumper i desserten. Hell derfor en jevn stråle direkte i eggedosisen.

Med en gang du har hatt gelatin i bollen med eggedosis kan du stoppe kjøkkenmaskinen, rør forsiktig rundt med en slikkepott, og rør godt i bunnen for å blande alt godt.

6
Ferdig

Bland eggedosis og krem

Når gelatinen er blandet godt inn i eggedosisen, kan du ta den myke kremen ut av kjøleskapet.
Vend kremen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Pass på at du ikke rører for kraftig, da vil du slå luften ut av eggedosisen.

7
Ferdig

sett desserten sammen

Du kan enten legge desserten opp i en stor skål, så gjestene kan forsyne seg selv.
Eller så kan du kan også legge den opp i porsjonsglass/skåler. Da kan det være lurt å ha krem- og eggedosisblandingen i en sprøytepose og sprøyte det rett oppi glassene og ha raspet sjokolade mellom lagene.

8
Ferdig

AVKJØL

Desserten må stå i kjøleskapet i 2 timer eller lenger for at den skal stivne.
Desserten kan fint lages ett par dager i forveien. Dekk til med plastikk så den ikke trekker til seg smak i kjøleskapet.

9
Ferdig

Lag bringebærsaus

Jeg synes det er godt med noe frisk til en slik dessert, så hvis du ønsker kan du lage en god bringebærsaus.
Ha litt frosne bringebær i en blender med litt vann, sukker og vaniljesukker. Kjør sammen og smak til med mer sukker om du trenger det. Sil bringebærsausen om du ønsker uten kjerner.

Når moussen har stivnet, har du bringebær saus på det øverste laget, eller serverer sausen i en liten skål ved siden

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kjøttkaker i brun saus
neste
Omelett
forrige
Kjøttkaker i brun saus
neste
Omelett

Legg Til Din Kommentar