0 0
Crème brûlée

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3.5 dl kremfløte
1.5 dl H-melk
4 stk M/L eggeplommer Bruk 5 stk hvis de er små!
75 gram sukker
1 vaniljestang Du kan også bruke vaniljefrø du får kjøpt på små glass i butikken, eller vaniljesukker hvis det er krise ;)
2 ss demerarasukker

Crème brûlée

Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 20 MIN + STEKING
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Samarbeid med LittNorge

Crème brûlée er en utrolig god og en veldig enkel dessert å lage. Du trenger bare noen få ingredienser for å imponere både store og små med denne deilige desserten. Det er best å servere crème brûléen kald, så det kan være lurt å lage disse dagen før, eller tidlig på dagen om du skal servere de samme kveld.

 

Crème brûlée

Crème brûlée lages i porsjonsformer og bakes i vannbad i ovnen. Skålene jeg har brukt fra LittNorge er 1,5 dl, og er perfekt størrelse å bruke til dessert, og ikke minst utrolig stilige og litt annerledes enn andre dessertskåler jeg har brukt tidligere. Koppene er håndlagde i emaljert stål, noe som gjør at de tåler varme, og kan vaskes i oppvaskmaskinen! I nettbutikken deres selger de kopper med forskjellige motiv fra steder rundt om i Norge. LittNorge har også større kopper på 2,5 dl og 3,7 dl. Den største koppen er helt super å bruke til gratinert løksuppe eller andre middagsretter som fiskegrateng eller fløtepoteter!

Crème brûlée

(Visited 106 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 140 grader varmluft.

2
Ferdig

Del en vaniljestang på langs. Skrap frøene ut av og ha i en liten kjele med fløte, h-melk og sukker. La dette koke opp og trekk vekk fra varmen.

3
Ferdig

Ha den varme fløteblandingen over eggeplommene, mens du visper godt.

4
Ferdig

Sil blandingen og ha over i former som tåler varme. Disse koppene fra LittNorge er supertøffe å bruke til dette.

5
Ferdig

Sett formene med crème brûlée i en ildfast form, som du fyller opp med varmt vann fra springen. Fyll opp med vann til det dekker 2/3 av formene.

6
Ferdig

Sett formen i ovnen på 140 grader, varmluft, i ca 40-45 minutter. Til de ser slik ut som på bildet. De vil være litt "bløte" når de tas ut av ovnen, men vil stivne litt når den avkjøles. Ta formene ut av vannet og la de stå til avkjøling på benken i 30 minutter, før du setter de kaldt i kjøleskapet i 3-4 timer eller natten over. Husk å dekk til med plastikkfolie.
Har du kombiovn kan du sette på 95 grader bio, i 35 minutter. Da må du ha plastikk over formene og du trenger ikke ha de i vannbad.

7
Ferdig

Før servering må toppen på crème brûléen dekkes med sukker og brennes med en crème brûléebrenner eller stekes på grill i ovnen. Bruk demerarasukker som du får kjøpt i butikken, dette sukkeret tåler mer enn vanlig hvitt sukker, og du unngår den brente sukkersmaken. Strø demararasukkeret over de kalde crème brûléene. Det kan være lurt å helle vekk det sukkeret som er til overs og som ikke klistrer seg fast i kremen.

8
Ferdig

Brenn av sukkerlaget med en brenner (kjøpes på Clas Olsson). Sukkeret skal smelte, men pass på at du ikke svir for lenge på samme sted, det kan fort bli brent. Svi av sukkeret slik at det blir en karamellhinne oppå, slik som på bildet over. Den skal bli helt hard, som karamellknekk.

Hvis du ikke har brenner, se steg 9.

9
Ferdig

Hvis du ikke har brenner går det an å bruke grillelementene i ovnen. La grillelementene bli rødglødende, sett så inn formene på et bakebrett eller en rist på øverste rille. La de stå i 1-3 minutter til sukkeret har blitt karamellisert. Følg med hele tiden, slik at de ikke svir seg. Når du gjør det på denne måten i stedet for å bruke brenner, blir crème brûléen litt varmet opp i kantene, men det går helt fint. Hvis du vil ha de iskalde, kan du sette de inn i kjøleskapet igjen etter du har brent av sukkeret.

10
Ferdig

Server crème brûlée med friske bær eller en bærcoulis. Det er også veldig godt med pasjonsfrukt til, for å friske desserten litt opp :)

11
Ferdig

Dryss over litt melis for et røffere utseende :)

12
Ferdig
13
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Verdens beste lapper!
neste
Fløtegratinerte poteter med rosmarin og hvitløk
forrige
Verdens beste lapper!
neste
Fløtegratinerte poteter med rosmarin og hvitløk

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar