Cookies med sjokolade og mandler

0 0
Cookies med sjokolade og mandler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

200 gram meierismør
130 gram brunt sukker
100 gram sukker
2 stk egg
4 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
100 gram grovhakket mørk kokesjokolade
100 gram grovhakkede mandler
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Det er ikke så mye som slår seige cookies med sjokolade og mandler, sammen med et glass iskald melk. Det smaker også helt nydelig hvis du putter en kule med vanilje eller sjokoladeis mellom to cookies. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har delt denne oppskriften før, for den er både supergod og noe alle klarer å lage. Følg fremgangsmåten, så har du seige, men litt sprø cookies på under en time.

Cookies med sjokolade og mandler

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

TIPS!

  • Bytt ut mørk kokesjokolade og mandler med feks. non-stop, smarties, daimkuler, hvit sjokolade eller biter av melkesjokolade om du foretrekker det.
  • Kjøl cookiesene helt ned på en rist på benken, før du har de i en tett boks.
(Visited 239 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem og mål opp alle ingrediensene. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Hvis eggene er kalde, kan det være lurt å legge de i en skål med varmt vann fra springen noen minutter, for å få de romtempererte.

2
Ferdig

Kutt meierismør i terninger og varm noen sekunder i mikrobølgeovnen til smøret begynner å smelte litt (det skal ikke være helt smeltet, men gjør ikke om noe av smøret smelter)

3
Ferdig

Ha smør, brunt sukker og sukker i en bakebolle og visp sammen i ca. 30 sekunder, til alt er godt blandet. Jeg bruker en vanlig miksmaster.

4
Ferdig

Ha i egg og rør/visp det godt inn til alt er skikkelig godt blandet.

5
Ferdig

Bland inn vaniljepulver og natron. Sikt deretter inn litt og litt hvetemel og bland dette godt inn med en slikkepott.

6
Ferdig

Vend inn grovhakkede mandler og grovhakket sjokolade (jeg bruker sjokoladepellets fra callebaut 70%)

7
Ferdig

Fordel cookiedeigen med en spiseskje utover bakepapir. Bruk ca. en ss pr. cookies. Legg de med godt mellomrom, slik at de ikke flyter inn i hverandre under steking. Jeg steker ca. 8 cookies pr. brett.

8
Ferdig

Stek de midt i ovnen, 180 grader i ca. 8 minutter. Hvor lenge du skal steke de, varierer fra ovn til ovn, så følg litt med. De skal få litt gylden farge, men ikke bli veldig brune. Når de er ferdig stekt, dra bakepapiret av stekebrettet og la de ligge noen minutter før du flytter cookiesene over på en rist. Oppbevar i en tett boks.

9
Ferdig

Vips, så har du seige og gode cookies, som kommer til å forsvinne på et blunk.

10
Ferdig

Legg gjerne igjen en kommentar om du tester ut oppskriften, eller om det er noe du lurer på.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Hjemmelaget chiliolje
forrige
Hjemmelaget chiliolje
Lammefrikassé
neste
Lammefrikassé
Hjemmelaget chiliolje
forrige
Hjemmelaget chiliolje
Lammefrikassé
neste
Lammefrikassé

Legg Til Din Kommentar