Brente mandler
med kanel

0 0
Brente mandler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

800 gram mandler
3 dl melis
1 dl vann
1 ts salt
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
Inneholder:
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Brente mandler er kjempeenkelt å lage, og det er fint å gi vekk i julegaver. Alle blir glad for hjemmelagde gaver, som er pakket inn i celofan eller kremmerhus laget av gråpapir 🙂

 

(Visited 370 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader.
Legg mandlene på et brett med bakepapir, og stek de i ovnen i ca 5 min.

2
Ferdig

Ta mandlene ut av ovnen og ha de over i en stekepanne eller en jerngryte. Du kan også bruke en vanlig kjele.

3
Ferdig

Ha oppi 3 dl melis, 1 dl vann, 1 ts salt, 2 ts kanel og 2 ts vaniljesukker.

4
Ferdig

Kok opp alt sammen, mens du rører rundt.

5
Ferdig

La blandingen koke og sørg for at alt vannet fordamper og at karamellen blir brun, men ikke brent.

Når vannet har fordampet og melisen har blitt gylden brun og klistret seg rundt mandlene, fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir.

Bruk en gaffel til å fordele mandlene utover, slik at ikke alt stivner sammen i en haug. Sett brettet til sides, og la det avkjøle seg, før du bryter mandlene fra hverandre og har de oppi små glass. Disse er perfekte å gi vekk i julegave.

6
Ferdig

Vil du har oppskrift på flere godsaker du kan lage til jul? Da anbefaler jeg deg å ta en titt innom de andre julefavorittene på bloggen. Oppskriften på Ida Maries fløtekarameller med og uten melkesjokolade, har blitt besøkt tilsammen nesten 40.000 ganger, så dette har blitt en slager. Oppskriften på seige og sprø kokosmakroner har også blitt bakt av mange. Ta en titt i kategorien "JUL" :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

I 2009 tok jeg fagbrev som restaurantkokk og har etter det jobbet noen år innen restaurant, matbar og catering. Jeg har en stor lidenskap for mat, og har holdt en rekke matkurs innen alt fra gourmet til husmannskost. Nå studerer jeg ved Universitetet i Stavanger og driver denne matbloggen ved siden av studiene mine. Her legges det ut oppskrifter og tips for enklere matlaging for alle og enhver :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Karamellpudding
neste
Sjokoladeboller
forrige
Karamellpudding
neste
Sjokoladeboller

Legg Til Din Kommentar