Bollefocaccia med vaniljekrem
Kanel, sukker og smør

0 0
Bollefocaccia med vaniljekrem

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Deig:
850 gram hvetemel
0.5 pakke fersk gjær
5 dl H-melk
150 gram melis
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
Topping:
1 boks vaniljekrem
2 ts kanel
sukker
2 ss meierismør
200 gram melis
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Kjempemyk, saftig og veldig god!

  • 2 TIMER
  • Porsjoner 15
  • Enkel

Ingredienser

  • Deig:

  • Topping:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få opp ingredienslisten! 🙂

Bollefocaccia med vaniljekrem smaker like godt som den ser ut på bildene! Jeg elsker gjærbakst, og i hvert fall denne typen! Deilig “focaccia” laget av bolledeig, fylt med vaniljekrem, kanel, sukker og penslet med smør før den stekes og toppes med melis er bare så utrolig digg!

Bollefocaccia med vaniljekrem blir som en stor skolebolle, bare at den ser mye tøffere ut, og det er bedre å servere i et selskap der det også er andre kaker, siden du kan dele den opp i små delikate biter.

Bollefocaccia med vaniljekrem

Hvis du ikke skal servere bollefocacciaen samme dag som den lages anbefaler jeg at den fryses ned, selvom den skal serveres neste dag. Den blir akkurat som nybakt om du tiner focacciaen på benken en times tid, før du varmer den 3-4 minutter i ovnen på 150 grader. Om du oppbevarer den i en plastikkpose vil den bli seig/tørr. Dette gjelder så og si all type bakeverk. Ha melis på rett før servering!

Vaniljekremen kan du også lage selv, men om du ikke har tid til det kan du kjøpe ferdig i butikken. Jeg vil legge ut oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem etterhvert på bloggen, men i denne oppskriften har jeg brukt ferdig vaniljekrem 🙂

Bollefocaccia med vaniljekrem

Følg meg gjerne på instagram – idamariesmat

Bollefocaccia med vaniljekrem

Du vil få det beste resultatet om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften. Det gjelder egentlig alle typer gjærbakst. I hvert fall de jeg har lagt ut oppskrift på her på bloggen. Du kan også kna for hånd, men det kan ta litt tid. Da kan det være lurt å smelte smøret sammen med melken, i stedet for å tilsette det til slutt.

(Visited 1 003 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha hvetemel, melis og kardemomme i bakebollen.

2
Ferdig

Kutt smøret i terninger og ha i en skål, dette skal has i deigen helt til slutt, så sett smøret til sides så det blir mykt.

3
Ferdig

Varm opp halvparten av melken til den er fingervarm, bland med resten av den kalde melken og bland deretter inn gjæren.

4
Ferdig

Ha melk og gjær oppi bakebollen med de tørre ingrediensene, og la maskinen gå på middels hastighet i ca. 10 minutter. Det er viktig å la deigen få elte lenge for at bollene skal bli myke og luftige.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger. Det vil bli litt klissete med en gang, men la maskinen gå på lav hastighet helt til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Kjør på med litt høyere hastighet de siste 2 minuttene. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse.

6
Ferdig

Sett ovnen på 190 grader over og undervarme!

7
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, ha deigen over på kjøkkenbenken og kna den litt for hånd.
Kjevle deigen ut til rektangel som passer formen du skal steke focacciaen oppi.

8
Ferdig

Ha deretter bakepapir oppi en stor ildfast form eller i en langpanne, og ha deigen oppi.
Press deigen ut med fingrene, ha et rent kjøkkenhåndkle over og la heve i 30 nye minutter.

9
Ferdig

Når deigen har hevet seg litt større, press groper i deigen med fingrene. Sørg for at gropene blir litt dype slik at du får plass til vaniljekrem oppi.

10
Ferdig

Ha vaniljekrem over i en sprøytepose og fyll de små gropene med kremen. Strø deretter kanel og sukker over.

11
Ferdig

Smelt 2 ss smør og drypp litt over med en pensel eller en skje.

12
Ferdig

Sett bollefocacciaen i forvarmet ovn, 190 grader, på nest nederste rille. La den steke i ca. 20-30 minutter til den får en gylden og fin stekeskorpe, både under og oppå.

13
Ferdig

Ta den deretter ut av ovnen og legg over på en rist, la den avkjøles litt. Bland ut melis med vann og ha over focacciaen. Del i passe stykker og server! :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Salat med pasta og kylling
neste
Kringle med kanelsirup og vaniljekrem
forrige
Salat med pasta og kylling
neste
Kringle med kanelsirup og vaniljekrem

En Kommentar Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar