Blomkålgrateng med bacon

0 0
Blomkålgrateng med bacon

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 blomkål
3 dl H-melk
3 egg
1 løk
4 stk champignon
100 gram bacon
Revet Mozarella
salt og pepper
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 20 min + 20 min i ovnen
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Blomkålgrateng er superenkelt og veldig godt! Det passer til kylling, laks og som tilbehør til biff. Du kan ha i andre grønnsaker om du ønsker det som for eksempel selleri, brokkoli, jordskokk eller pastinakk.

Blomkålgrateng med bacon

(Visited 551 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett på en kjele med vann. Kutt blomkål i buketter og kok de i et par minutter. Sil vekk vannet og legg blomkål i en ildfast form.

2
Ferdig

Mens blomkålen koker kutter du bacon, sopp og løk. Stek baconbitene først i en stekepanne, og når baconet nærmer seg ferdig, ha oppi sopp og løk. Fres med baconet ett par minutter. Ha på salt og pepper. Hvis det kommer mye vann ut av sopp og løken, sil dette vekk. Ha det deretter over i den ildfaste formen med blomkålen.

3
Ferdig

Visp egg og melk godt sammen. Ha i salt og pepper. Hell over i den ildfaste formen

4
Ferdig

Strø over litt krydderier. Eventuelt litt chiliflakes og hvitløkskrydder. Ha over revet mozarella eller en annen type ost, og sett i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Sjekk at den er ferdig ved å stikke en kniv ned i midten av formen for å se at eggeblandingen har stivnet.

5
Ferdig

Blomkålgrateng passer perfekt ved siden av biff, kylling eller svinekjøtt :)

6
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Skinnstekt skreifilet med eggesmør og brokkolipuré
neste
GRATINERT LØKSUPPE
forrige
Skinnstekt skreifilet med eggesmør og brokkolipuré
neste
GRATINERT LØKSUPPE

Legg Til Din Kommentar