Bakt avokado med egg
spekeskinke og vårløk

0 0
Bakt avokado med egg

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 store spisemoden avokado
4 egg
salt og pepper
tørket chilipulver
Valgritt tilbehør:
8 skiver spekeskinke
Inneholder:
  • Egg
  • 20 MINUTTER
  • Porsjoner 2
  • Enkel

Ingredienser

  • Valgritt tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Bakt avokado med egg er en superenkel frokost eller lunsj! Det beste er om eggeplommen er myk inni så plommen renner litt utover. Server gjerne med spekeskinke, sprøstekt bacon eller annet kjøttpålegg. Hvis du vil ha bløt eggeplomme kan også eggehviten bli litt bløt, så jeg pleier å ta vekk litt eggehvite eller kun bruke eggeplommen hvis avokadoen er litt liten.

Hvis du har små avokadoer kan det være lurt å skrape ut litt slik at det blir plass til egget. Blir det for mye egg, slik at det renner over kanten, kan du ta vekk litt av eggehviten. Følg steg for steg, så har du bakt avokado med egg på 20 minutter 🙂

Bakt avokado med egg

(Visited 223 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 220 grader.

2
Ferdig

Del avokadoene i to. Ta ut steinen og ha litt salt og pepper over.

3
Ferdig

Hvis steinen er liten kan du skrape ut litt av avokadokjøttet, slik at det blir større plass til egg oppi. Legg avokadoene oppi en ildfast form.

4
Ferdig

Det kan være lurt å skjære litt av undersiden på avokadoen slik at den blir stående rett oppi den ildfaste formen, slik at eggene ikke renner ut.

5
Ferdig

Ha egg oppi hulrommet. Du kan enten legge hele egget oppi, er det ikke plass til hele egget kan du ta vekk litt av eggehviten. Eller så kan du vispe eggene sammen med litt salt og pepper og ha det oppi som en eggerøre :)

6
Ferdig

Strø salt, pepper og chilipulver over egget før du setter de inn i ovnen på 220 grader i ca. 10 minutter.

7
Ferdig

Ta ut avokadoene når eggehviten har stivnet og eggeplommen er litt flytende. Server med spekeskinke, sprøstekt bacon eller annet kjøttpålegg. Det smaker også veldig godt med varme baguetter med smør til :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner
Brokkoli- og spinatsuppe
neste
Brokkoli- og spinatsuppe
forrige
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner
Brokkoli- og spinatsuppe
neste
Brokkoli- og spinatsuppe

Legg Til Din Kommentar