SURSØT SAUS MED GRØNNSAKER

Har du lyst til å lage hjemmelaget sursøt saus, slik du får servert på kinarestaurant? Det er veldig enkelt og det smaker mye bedre når du lager det selv 🙂

Følg meg gjerne på Instagram om du vil få med deg når jeg legger nye oppskrifter på bloggen <3



4 PORSJONER
TID: 30 minutter (Skal du ha kylling eller svin til retten, må du beregne litt ekstra tid til dette)

DU TRENGER:

1 liter grønnsaks- eller hønsebuljong
1 ss tomatpuré
6 ss sukker
6 ss eddik 7%
6 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
1/4 fersk rød chili
Maizena
Fersk ananas (du kan bruke ananasbiter i lake)
Fersk koriander (kan droppes)
Sesamfrø (kan droppes)

GRØNNSAKER:

2 løk i tynne båter
2-3 gulrøtter i staver
1/2 rød paprika
1 pakke sukkererter
1 liten boks med bambusskudd i skiver (hell av laken og skyll i kaldt vann)
1 liten boks med vannkastanjer (hell av laken og skyll i kaldt vann)


SLIK GJØR DU:

  • Kok opp en liter med vann og tilsett buljongterning etter anvisning på pakken.
  • Ha oppi 6 ss eddik, 6 ss sukker, 6 ss soyasaus, 1 ss tomatpuré, finhakket chili og hvitløk.
  • La småkoke i 5 minutter.
  • Rør ut et par ss maizena i litt kaldt vann. Ha oppi litt og litt i sausen mens sausen koker, til du får ønsket konsistens.
  • Smak til sausen med litt salt og eventuelt litt mer chili.
  • La sausen koke ett par minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha oppi biter med fersk ananas. La ananasen trekke i sausen. Hvis du bruker ananas i lake, trenger du ikke tilsette ananasen før etter du har hatt oppi eventuelt andre grønnsaker. Du kan bruke laken fra ananasen til å smake til sausen om du ønsker den litt søtere.

  • Ønsker du grønnsaker i sausen? 
  • Ha alle grønnsakene utenom sukkererter i en varm stekepanne med litt olje, fres litt mens du rører i ca 1 minutt.
  • Hell deretter den sursøte sausen med ananasen over grønnsakene og la småkoke i 2 minutter. Ha deretter over sukkerertene som du har delt i to. Sukkerertene trenger ikke koke i sausen, da blir de fort blasse
  • Strø over koriander og sesamfrø før servering.
  • Server med ris 🙂
  • Det er godt med kylling til også. Du kan enten steke kyllingfilet i strimler og tilsette sammen med grønnsakene. Eller så kan du frityrsteke kylling som på bildet under. Oppskrift på dette vil komme på bloggen etterhvert 🙂
  • Håper du vil teste ut oppskriften! Ta kontakt om du lurer på noe! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *