VERDENS BESTE BOLLER

Dette er verdens beste boller! Enkel og oppskrift og fremgangsmåte. Det er viktig at du er tålmodig og lar deigen elte lenge, i tillegg er det viktig å la deigen heve lenge, da får du det beste resultatet 🙂

Følg meg gjerne på Instagram for å få oppdateringer om når jeg legger ut nye oppskrifter her på bloggen 🙂


INGREDIENSER:

850 gram hvetemel
5 dl h-melk (du kan bruke laktosefri melk)
1 pk fersk gjær
150 gram romtemperert meierismør
150 gram melis
1 ts kardemomme
2 ts kanel


FREMGANGSMÅTE:

  • Ta meierismør ut av kjøleskapet, kutt i små terninger og sett til sides på kjøkkenbenken slik at smøret blir romtemperert.
  • Ha mel, melis, kardemomme, kanel og gjær i en bakebolle.
  • Varm opp melk i en kjele til melka blir lunken (fingervarm).
  • Ha melka over ingrediensene i bakebollen, og sett maskinen på lav-middels hastighet med eltekrok. La deigen elte deg i 5-10 minutter til alt er godt blandet.
  • Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør. La maskinen elte det sammen til alt er godt blandet (5-10 minutter). Det vil bli litt klissete, men bare la maskinen elte videre til deigen er fin og smidig.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i ca 1 time.
  • Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, trill ut i fine boller. Ca. 90 gram pr. bolle. Trill ut bollene og sett de på et stekebrett med bakepapir med ca. en fingerbredde mellom hver bolle. Det er bare digg når de vokser litt inn i hverandre når de stekes.
  • Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollene og sett de til heving en gang til i ca 30-40 minutter.
  • Pensle bollene deretter med sammenvispet egg.
  • Stek de i forvarmet ovn på 190 grader i ca 12 minutter (over- og undervarme), midt i ovnen.
  • Bollene er ferdige når de har fått en gylden jevn farge.
  • Kjøl bollene ned på rist med et kjøkken håndkle over 🙂

Håper du vil teste ut oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂

Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *