HJEMMELAGET TOMATSUPPE MED KIKERTER OG EGG

Tomatsuppe er noe de fleste liker, og hvis du lager den fra bunn får du i deg masse grønnsaker! Du  kan kjøre suppen glatt med en stavmikser om du ønsker det, men jeg synes den er god med biter av grønnsaker og kikerter 🙂

Følg meg gjerne på Instagram for å få oppdateringer om når jeg legger ut nye oppskrifter her på bloggen!


TIL 3-4 LITER MED SUPPE TRENGER DU:

2 gulrøtter
2 løk
2 fedd hvitløk
200 gram tomatpure
2 liter grønnsakskraft (Du kan bruke grønnsaksbuljong/hønsebuljong som du blander ut i 2 liter vann)
1 hel rød chili (kan droppes)
1 boks hakkede tomater
1 boks med kikerter (kan erstattes med makaroni)
3 ts sukker
Salt og pepper
Hvis du ønsker en litt mildere smak kan du tilsette 2 dl fløte eller 4 spiseskjeer med creme fraishe.


SLIK GJØR DU:

  • Kutt gulrøtter, løk, hvitløk og chili i små biter
  • Fres grønnsakene i litt olje til de er blanke.
  • Tilsett deretter tomatpuré og la frese litt sammen med grønnsakene mens du rører.
  • Ha deretter oppi hakkede tomater og 2 liter med grønnsakskraft. (Du kan bruke grønnsaksbuljong eller hønsebuljong som du blander ut i 2 liter med vann).
  • Ha oppi sukker og la suppen småkoke i 15 minutter.
  • Sil vekk laken fra kikertene og skyll de i kaldt vann før du har de oppi suppen. Hvis du ikke vil bruke kikerter, kan du erstatte dette med makaroni eller annen type pasta.
  • La suppen småkoke videre i 10 minutter til kikertene er møre, eller til pastaen er ferdig kokt.
  • Hvis du ønsker en mildere og mer kremete konsistens på suppen, tilsett 1,5 dl fløte eller creme fraishe.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Om du kjører suppen glatt med stavmikser og du synes den blir for tykk, spe med litt mer kraft til ønsket konsistens.

Server suppen med kokte egg. Om du ønsker noe mer til suppen er det godt med stekt torsk til.

Håper du vil teste ut oppskriften. Ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂

Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *