TORSK MED SØTPOTETPURE OG ASIATISK SMØRSAUS

Posjert torsk med søtpotetpure, sukkererter og asiatisk smørsaus med soya, lime, ingefær og chili.

Denne retten er en favoritt her i huset. Den asiatiske smørsausen er syrlig og salt, og passer perfekt sammen med søtpotetpuréen som er litt søt i smaken. Med hint av chili blir retten ekstra god. Sausen passer også veldig godt til andre typer fisk og skalldyr, som laks, kamskjell og hummer.

Følg meg gjerne på Instagram for oppdateringer når jeg legger ut nye oppskrifter her på bloggen 🙂


Oppskriften er til 4 personer

DU TRENGER:

TIL TORSK:

  • 4 stk torskefileter
  • 1,5 liter vann
  • 50 gram salt

SØTPOTETPURE:

  • 2 middels store søtpoteter
  • 1 spiseskje smør
  • Salt og pepper

ASIATISK SMØRSAUS:

  • 100 gram smør
  • 2 små sjalottløk
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • Halv rød chili
  • 1 teskje raspet ingefær
  • saften fra en halv lime
  • Fersk koriander (kan droppes)

GARNITYR:

  • 1 pakker med sukkererter
  • 1 teskje smør
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Søtpotetene skrelles og kuttes i grove terninger.
  • Ha terningene over i en kjele og fyll opp med vann slik at søtpotetbitene dekkes.
  • Kok under lokk i ca. 15 minutter til de er helt møre.
  • Sil deretter vekk alt vannet og ha søtpoteten tilbake igjen i kjelen.
  • Bruk en stavmikser og kjør til en mos/pure. Du kan også bruke en blender til dette. Hvis du verken har stavmikser eller blender, kan du mose alt sammen med en potetstapper eller en ballongvisp.
  • Tilsett en spiseskje med meierismør og smak til med litt salt og pepper.

DEN ASIATISKE SMØRSAUSEN:

  • Finhakk sjalottløk. Det er lurt å dele sjalottløken i to, skrelle og snitte på langs slik som på bildet under:
  • Kutt deretter på tvers for å få små biter:
  • Kutt deretter tynne skiver av en halv chili, og skrell litt ingefær som du rasper på den fineste raspen. Ha alt sammen i en skål.
  • Smelt 100 gram smør i en kjele. Når smøret har smeltet, lar du smøret putre litt videre til det begynner å skumme og blir lysebrunt som på bildet under. Trekk så kjelen vekk fra varmen. Det er viktig at det ikke varmes for lenge slik at smøret blir brent.
  • Når kjelen med smøret er trukket vekk fra varmen, tilsetter du finhakket sjalottløk, chili og raspet ingefær. La dette frese litt i det varme smøret, før du tilsetter 2 spiseskjeer med soyasaus og saften fra en halv lime.
  • Tilsett hakket fersk koriander før servering.

POSJERT TORSK:

  • Kok opp 1,5 liter vann i en kjele med 50 gram salt (Husk at fisken skal kun trekke i noen minutter så du får ikke i deg så mye salt som du tror) 😉
  • Når vannet har kokt opp, trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Legg oppi stykkene med torsk og la de ligge å trekke i ca. 5 minutter. Det er viktig at det ikke koker videre, fisken skal kun trekke i det salte vannet.
  • Er du usikker på om fisken er ferdig, kan du ta et av stykkene opp fra kjelen, og sjekke forsiktig om stykket «flaker» seg, da er den ferdig 🙂
  • Om du ikke ønsker å posjere torsken, kan du bake den i ovnen eller steke den i en stekepanne.

SUKKERERTENE

  • Samtidig som torsken posjeres, kan du lage klar sukkerertene.
  • Skyll sukkerertene i kaldt vann.
  • Ha deretter litt vann i bunnen på en liten steikepanne eller kjele. Ha oppi sukkerertene og la koke i 45 sekunder. IKKE LENGER! Det er godt når de er knasende sprø 🙂
  • Sil vekk vannet og ha sukkerertene tilbake i steikepannen/kjelen. Tilsett en teskje med meierismør og ha på litt salt og pepper.

  • Når fisken trekkes i det salte vannet, kan det være lurt å varme opp søtpotetpuréen og den asiatiske smørsausen.
  • Legg gjerne opp på tallerken til gjestene dine. Søtpotet i bunn, deretter sukkererter, fiskestykke og sausen.
  • Sånn da er du ferdig, og du har laget en nydelig og enkel middag!

Håper du vil teste ut oppskriften! 🙂 Ta kontakt om det er noe du lurer på.

  • Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *