IDA MARIES SMULTRINGER

Saftige smultringer er godt å ha liggende i fryseren nå som det nærmer seg jul <3 Denne oppskriften er ganske stor så du kan velge å halvere oppskriften hvis du ønsker det.

Følg meg gjerne på instagram for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter 🙂


Oppskriften gir ca. 120 smultringer og 120 små smultringkuler. Antallet kommer litt an på hvor tykke smultringer du ønsker


Du trenger:

6 egg
800 sukker
2 ts vaniljesukker
6 dl seterrømme

dl kremfløte
100 gram meierismør
1500 gram hvetemel
1,5 ts malt kardemomme
ts hornsalt

4 pakker flott matfett


 Slik gjør du:

  • Visp egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis.
  • Mens eggedosisen vispes – smelt smøret.
  • Når eggedosisen er ferdig, rør inn fløte, seterrømme og smeltet smør med en slikkepott.
  • Sikt deretter i litt og litt hvetemel og rør godt inn, sammen med hornsalt og kardemomme.
  • Strø litt hvetemel over bakebollen og sett deigen kaldt over natten slik at deigen får satt seg.

  • Neste dag kan du bake ut smultringene 🙂
  • Ta et stykke av deigen og trill ut på en benkeplate som du strør litt hvetemel over.
  • Bruk en kjevle og trill ut en leiv som er ca. 1,5 cm tykk.
  • Stikk deretter ut med en smultringutstikker eller en rundt pepperkakeform. Hvis du bruker en rund pepperkakeform trenger du også en liten utstikker for å stikke ut et hull i midten 🙂
  • Legg ringene over på bakepapir eller legg de til side på kjøkkenbenken med litt hvetemel under. Det du stikker ut fra midten av smultringen kan stekes som små smultringkuler, hvis ikke kan du kna dette sammen og stikke ut smultringer av disse også 🙂 Rist av litt av melet før du steker de.
  • Varm opp Flott matfett i en jerngryte til ca. 180 grader. Du kan teste om fettet er varmt nok ved å stikke en trepinne (bakenden på en tresleiv) i oljen, hvis det bobler godt rundt trepinnen er oljen varm nok. Du kan også teste ved å prøvesteke en smultringkule.
  • Ha oppi smultringene, vær forsiktig så du ikke brenner deg! Prøv deg litt frem med varmen og skru ned temperaturen om smultringene blir for brune med en gang.
  • Når smultringene har fått en gylden farge på den ene siden, snur du de rundt og lar de steke seg gyldne også på den andre siden.
  • Legg deretter smultringene på en rist med kjøkkenpapir under for at oljen skal renne av og slik at smultringene får kjølt seg ned.
  • Når smultringene har kjølt seg ned, fordel de i fryseposer og legg de i fryseren.
  • Ta smultringene opp en liten time før servering, og varm de gjerne i ovnen på varmluft på 160 grader i 2 minutter. Har du ikke varmluft setter du ovnen på over- og undervarme.
  • Håper du vil teste ut oppskriften <3 Ta kontakt om det er noe du lurer på eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften.
 Ida Marie <3

2 kommentarer

  1. Namm! Dette tror jeg jammen jeg må prøve! Har aldri laget smultringer før, bestemoren min har alltid stått for den bakingen 🙂

    1. Ja det synes jeg du skal gjøre 😍 smultringer er jo bare så godt ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *